szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke részt vesz azon a találkozón, amelyet a miniszterelnök a szombati melegfelvonulásokon történtek kapcsán kezdeményezett - közölte Sereg András, az Ab sajtófőnöke.

Paczolay Péter az Alkotmánybíróság ülése után hozta meg döntését - mondta a sajtófőnök. A szokásos évi melegfelvonulást szombaton tartották Budapesten. A parádén szélsőséges tüntetők támadtak a résztvevőkre és az őket biztosító rendőrökre. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezt követően vasárnap kezdeményezte, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak és értékeljék a történteket.

A Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörében eljáró elnökhelyettese, Kaposvári Bertalan hétfőn elmondta, hogy ha meghívás érkezik a kormányfőtől a találkozóra, akkor részt vesz a megbeszélésen.

Szili Katalin házelnök is támogatja a kezdeményezést. Az Országgyűlés elnöke szerint az a legkevesebb, hogy részt vesz a miniszterelnök által kezdeményezett megbeszélésen, hiszen mindent meg kell tenni azért, hogy visszaszorítsák a szombatihoz hasonló atrocitásokat, radikális megnyilvánulásokat.

Az Ukrajnában tartózkodó Sólyom László külföldi látogatása során nem kívánt nyilatkozni Gyurcsány Ferenc javaslatáról, de az MTI az elnökhöz közel álló forrásokból úgy értesült, hogy megérkezett a megkeresés a köztársasági elnök hivatalába, és szerdán konzultálni fognak a kérdésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így szigorodtak a járvány miatt bevezetett intézkedések tavaly óta

Így szigorodtak a járvány miatt bevezetett intézkedések tavaly óta

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Jön, jön, jön: videóinterjú Szijjártó Péter külügyminiszterrel ma este a hvg.hu-n és a hvg360-on

Jön, jön, jön: videóinterjú Szijjártó Péter külügyminiszterrel ma este a hvg.hu-n és a hvg360-on