szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság szerint ha kormány rábólint, akkor 5,2 milliárd forintot oszthat szét az egészségügyben Székely Tamás tárcavezető.

A lap arról ír, hogy a háziorvosok után az ellátórendszer más szereplői is többletpénzhez juthatnak. A miniszter szeptembertől 10 százalékkal, vagyis 900 millió forinttal nagyobb összeget juttathat a hátrányos helyzetű kistérségekben lévő háziorvosi ügyeletek működtetésére.

A miniszter plusz pénzt adna az Országos Mentőszolgálatnak és a betegszállítóknak is az üzemanyag-drágulás miatt: összesen 270 millió forintot – olvasható a Népszabadságban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Itthon

Új MSZP-s modell az egészségbiztosításra

Szakmai egyeztetést kezdett az MSZP az egészségbiztosítás általa javasolt új modelljéről; a hatályos jogszabály májusig nem változik - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője és Kökény Mihály, a párt egészségügyi szakpolitikusa kedden Budapesten, az MSZP-frakció ülése után.

MTI Sport

A minisztérium 156 millióval támogatja a sportegészségügyet

Az Önkormányzati Minisztérium, mint a sportpolitikáért is felelős tárca, 2008. évben is támogatja – az állami sportirányítási szerv és a sportegészségügyi feladatokat ellátó intézmény közötti együttműködés keretében – az Országos Sportegészségügyi Intézetet (OSEI) sportegészségügyi szakmai feladatainak ellátásában.

MTI Itthon

Székely őszre ígér új egészségbiztosítási törvényt

A jelenleg érvényben lévő egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezése várhatóan a parlament tavaszi ülésszakán megtörténik, új jogszabály valószínűleg ősszel lesz – mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter.

MTI Itthon

A kormány előtt az egészségbiztosítási koncepció

A héten a kormány elé kerülő ágazati terv nem számol kórházkarcsúsítással, de bővítené a szakrendelőket, változtatná az orvosképzést - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján