szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fegyelmi eljárás indult, miután Budapest rendőrfőkapitányának vizsgálata során kiderült, hogy nem járt el helyesen a rendőrségi mentőautó személyzete a július 5-i rendezvényen, amikor nem láttak el egy cukorbeteg nőt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint tényfeltáró vizsgálat indult annak megállapítására, hibázott-e a személyzet akkor, amikor nem látott el egy idős nőt, aki a segítségüket kérte, illetve egy másik esetben, amikor egy ellátásra jelentkező nőt elláttak ugyan, de némi késedelemmel.

A közlemény kitér arra, hogy a szombati rendezvények rendőri biztosításának része volt az egészségügyi biztosítás, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság egészségügyi szolgálata látott el.

„Az egészségügyi biztosításban részt vevő mentőautók személyzetének elsődleges feladata a sérült rendőrök ellátása volt, olyanoké, akik az őket ért támadások során, a helyszínen sérültek meg" - olvasható a honlapon.

Hétfőn számoltak be arról, hogy nem láttak el a mentősök egy cukorbeteg nőt, aki a szombati melegfelvonuláson tömegoszlatásra használt könnygáztól lett rosszul az egyik szervező szerint. Az esetről a www.hatter.hu honlapon maga a szervező számolt be. Az internetes oldalon közölték a mentőautó rendszámát is, amelynek mentősnője a beszámoló szerint a durva és megvető kiabálás mellett azt közölte: "Mi azért vagyunk itt, hogy a rendőrséget szolgáljuk, az ilyen embereket nem!"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Részt vettem a melegfelvonuláson - beszámoló

Minden eddiginél súlyosabb fizikai és szóbeli erőszak jellemezte a szombati melegfelvonulást. A Fradi-pálya közönsége kihelyezett ülést tartott a Városligeti tónál. Tudósítónk ott vonult a menetben. Helyszíni beszámoló.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: Gyurcsány a Fideszre mutogat

A demokratikus jobboldal szélén ott vannak azok a radikális tömörülések, amelyek kiváltói voltak a szombati melegfelvonuláson történt atrocitásoknak; a jobboldal megfertőződött a radikalizmussal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn. A szervezők szerint a rendőrök jelesre vizsgáztak. A rendőrség szerint a rendezvények biztosításának költsége mintegy száz millió forintba került.

hvg.hu Itthon

Drámai felvételek a tegnapi melegfelvonulásról

Kameránkkal drámai jeleneteket örökítettünk meg a Méltóság Napján rendezett melegfelvonulásról. "Mocskos buzik" skandálták a védőrácson kívül rekedt ellentüntetők, egy gyermekét a vállán hordozó "apuka", benyúlva, meg is pofozta az egyik óvatlanul közel jutott tüntetőt. Genetikailag hibásak, megrontják a gyanútlan gyerekeket - ismételgették a homofóbok.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: az Ab elnöke is elmegy Gyurcsányhoz

Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke részt vesz azon a találkozón, amelyet a miniszterelnök a szombati melegfelvonulásokon történtek kapcsán kezdeményezett - közölte Sereg András, az Ab sajtófőnöke.

HVG Itthon

Melegfelvonulás: az NBH szólt előre a szervezkedésről

A szélsőséges csoportok aktívan készültek akciójukra, mozgósításuk, fenyegetőzéseik nyilvános fórumokon is nyomon követhetőek voltak, s a rendőröknek gondosan elkészített elemzést adtak az eseményeket megelőzően - áll a legfrissebb HVG-ben.

Fenyegetést lát a YouTube Donald Trumpban, meghosszabbították a tiltását

Fenyegetést lát a YouTube Donald Trumpban, meghosszabbították a tiltását

Réz Anna: Jövőre várva

Réz Anna: Jövőre várva

Ilyen, amikor az emberség a falakat is áttöri

Ilyen, amikor az emberség a falakat is áttöri