szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két, a helyi embereket előtt is ismert fiatalember verte eszméletlenre június 7-én az alsószentiváni polgármestert.

A Népszabadság riportjából kiderül: a megvert Nagy Lajos polgármester ismerte támadóit. „Mindketten durva, agresszív emberek, az elmúlt években a falubelieknek több összetűzésük volt velük” – mesélte a lapnak. Június 7-én a két fiatalember quadokkal randalírozott a helyi halastó környékén, ahol éppen egy horgászverseny zajlott: azzal ijesztgették az embereket, hogy nagy sebességgel közelítettek feléjük, majd az utolsó pillanatban hirtelen kifarolva kerülték el az ütközést.

A motorosok azt követően támadtak a polgármesterre, hogy Nagy Lajos arra kérte az egyiküket, hogy szelídebben motorozzanak, és vigyázzanak a természetre is, mivel a tó környéke tájvédelmi körzet. Erre a fiatalember elővett a zsebéből egy pénzköteget, és azt mondta: uram, mondja meg, mennyi a kár, kifizetem! – mesélte a Népszabadságnak a polgármester. Nagy Lajos erre azt válaszolta, ez nem pénzkérdés, szíveskedjenek abbahagyni a randalírozást. A faluvezetőnek többek között eltört a bordája, és számos zúzódást szenvedett, de a dühöngő motorosok egy asszonyt is megütöttek.

A támadókat a település polgárőrségének vezetője is ismeri. „Mindig rázták a rongyot, a presszóban például nemrég látványosan pénzt égettek, jelezve, hogy számukra nem probléma a pénzszerzés. A tavalyi falunapon több hölgyet is inzultáltak, egyikük pedig az ifjúsági csapat focimeccsén feltűnési viszketegségből bement a pályára a quadjával. Sajnos az idei horgászversenyen egyetlen polgárőr sem vett részt. Nem számítottunk balhéra” – mondta a lapnak Katona Sándor.

(Népszabadság)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Balkonkertész és profi könyvelő: mutatjuk a legjobb, magyar fiatalok által fejlesztett appokat

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Megérezték a győri Audi-gyárban, hogy a járvány miatt egy hónap kiesett a munkából

Megérezték a győri Audi-gyárban, hogy a járvány miatt egy hónap kiesett a munkából