szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb garázdasággal gyanúsítottat - ezúttal egy nőt - azonosított a rendőrség nyomozócsoportja azok közül, akik megzavarták a Meleg Méltóság Menetét; a nőt őrizetbe vették - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya 15 tagú nyomozócsoportot hozott létre, hogy felkutassák a július 5-én jogellenes cselekményeket elkövetőket. A nyomozócsoport most újabb olyan embert - ezúttal egy nőt - azonosított, aki dokumentáltan részt vett a Meleg Méltóság Menete megzavarásában, s ennek során garázdaságot és hivatalos személy elleni erőszakot követett el. 
 
A rendőrség szerint a 27 éves budapesti nő július 5-én részt vett a Kós Károly sétányon felállított rendőrségi kordon megbontásában, barikádot épített, illetve köveket és egyéb tárgyakat dobált. A nővel szemben csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, őrizetbe vétele mellett. A rendőrség emellett hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt feljelentést tett vele szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. 

A rendőrség utoljára hétfőn számolt be arról, hogy három személyt azonosítottak a felvonulást  megzavarók közül, egy férfi pedig önként jelentkezett a rendőrségen. A rendőrség továbbra is keresi azokat, akik részt vettek a július 5-i rendbontásban. A police.hu oldalon közzétett fotókon tizenöt ember látható, továbbá két csoportképen egy nagyobb társaság.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Videó: ahol nem zavarja az embereket a melegfelvonulás

Szikrázó napsütésben 120 ezer gondtalan felvonuló és békés nézelődő vett részt a 13. Szivárvány Parádén Bécsben. A melegfelvonulás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az ősszel esedékes rendkívüli parlamenti választásra, valamint a melegek és leszbikusok bejegyzett partnerkapcsolatának lehetőségére.

MTI Itthon

Melegfesztivál: 16 büntetőügy már az ügyészségen

Már tizenhat büntetőügy van folyamatban a Budapesti Nyomozó Ügyészségen a július 5-én történt eseményekkel kapcsolatban - közölte az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája hétfőn.

HVG Itthon

Melegfelvonulás: az NBH szólt előre a szervezkedésről

A szélsőséges csoportok aktívan készültek akciójukra, mozgósításuk, fenyegetőzéseik nyilvános fórumokon is nyomon követhetőek voltak, s a rendőröknek gondosan elkészített elemzést adtak az eseményeket megelőzően - áll a legfrissebb HVG-ben.

Vélemény

Melegházasság, meleg élettársi kapcsolat

A bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény 2007. decemberi elfogadását követően, 2009. január 1-től, Magyarországon is bevezetik a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét.

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek