szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott életveszélyes fenyegetést kapott e-mailben. Erről a szocialista képviselő az MSZP frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt csütörtökön Budapesten.

A politikus véleménye szerint ez azzal lehet összefüggésben, hogy szerdán köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek, amiért az Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál működését.

Teleki László a sajtótájékoztatón felolvasta a gyalázkodó elektronikus üzenetet, amelynek feladója azzal fenyegetőzött, hogy a politikust és családját is felgyújtja. Az e-mailt egy magánembertől, ingyenes levelezőrendszeren keresztül kapta.

Kiemelte, a levél írója csak annyit ért el, hogy még inkább szóvá lehet tenni az ilyen szélsőséges megnyilvánulásokat.

A politikus reményét fejezte ki, hogy - bár ez a korábbi felszólításaira nem történt meg - Orbán Viktor, a Fidesz elnöke most elhatárolódik a Jobbiktól és a Magyar Gárdától.

Hangsúlyozta, társadalmi, politikai összefogással kell a szélsőségek ellen fellépni. Mint mondta, el kell gondolkodni azon, hogyan lehet így egy jobb Magyarországot építeni.

Teleki László azt mondta, hogy nem kért védelmet a rendőrségtől, de az ORFK-t és a Nemzetbiztonsági Hivatalt is tájékoztatta a történtekről.

Megjegyezte, hogy romaügyekért felelős politikai államtitkárként többször megfenyegették már, de ilyen durva, és komolynak tűnő gyalázkodást még nem kapott. Hozzátetette: sem ő, sem családja nem fél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét

Pénteken, magyarországi idő szerint délután 3 órakor lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét, egy feljelentés nyomán – erről a radikális honlap szerkesztősége tájékoztatta a sajtót közleményben szombaton.

MTI/hvg.hu Itthon

A Kuruc.info állítólag Németországban húzta meg magát

Az amerikai bezárás után az internetes adatok alapján a Kuruc.info egy németországi szerveren fut, legalábbis hibaüzenetét onnan adja a náci ideológiát hirdető lap - írta szombaton az Amerikai Magyar Népszava Szabadság című, New Yorkban megjelenő magyar nyelvű lap.

MTI Itthon

Nemzetközi roma konferencia kezdődött Budapesten

Európa legnagyobb kisebbségének, a cigányságnak a társadalmi integrációja összeurópai társadalmi ügy; minden kormánynak saját felelőssége, hogy az uniós irányelvek vagy saját stratégia alapján konkrét lépéseket tegyen főként az oktatás és a foglalkoztatás területén - fogalmazták meg egy, a témában rendezett nemzetközi konferencián szombaton Budapesten.

MTI Világ

Romaellenes atrocitásokról Strasbourgban

Aggodalmát fejezte ki a pátkai események kapcsán Mohácsi Viktória (SZDSZ) az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, napirend előtt hétfőn elhangzott felszólalásában. Megemlítette a Faddon és Nyíregyházán történt romaellenes atrocitásokat is.

MTI Itthon

Surján: a segélyezés nem romakérdés

Surján László fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a szociális ellátórendszer „potyautasait” csak azután lehet büntetni, ha minden megtörtént a rendszerváltás után megszűnt egymillió munkahely visszaállítása érdekében.

Vélemény

Kuruc.info: léket kapott a hungarista kalózportál

Újra diadalt aratott a cionista világösszeesküvés – legalábbis a kuruc.info ultrajobbos, antiszemita, rasszista honlap szerkesztői így gondolják. Rettenetmód felháborodtak, hogy oldalukat a tengerentúli szerverszolgáltató letiltotta.

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Kézilabda-vb: sima vereség a spanyoloktól

Kézilabda-vb: sima vereség a spanyoloktól