szerző:
MTI

A BKV vezérigazgatói pályázat elbírálását egy hónappal elhalasztották, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatóságának ügyrendjét pedig átdolgozásra visszaadta kedd délutáni ülésén a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága.

A határidő-módosítást Tóthfalusi György (SZDSZ), a pályázatokat elbíráló háromfős bizottság elnöke kezdeményezte indoklás nélkül, amit az ellenzékiek kifogásoltak. Hutiray Gyula (Fidesz) felvetésére Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök közölte, hogy a határidő-módosítási javaslatot nem véleményezte a hatáskörileg illetékes két főpolgármester-helyettes. Mint mondta, a szabadságon lévő, "a várost elhagyó" főpolgármester-helyettesekkel ebben a hónapban nem sikerült találkoznia.

Somlyódy Csaba javaslatára az MSZP-SZDSZ többség elutasította azt, hogy a napirend végéről az elejére hozzák a BKV-s témát. Emiatt csak több órányi, másról szóló vita után foglalkoztak az üggyel, amelynek kapcsán az ellenzék meghiúsította az elnök azon kezdeményezését, hogy zárt ülésen tárgyaljanak.

Az ellenzékiek egyebek közt kifogásolták, hogy a döntéshozó testület tagjai semmilyen információval nem rendelkeznek a pályázatokról, még a posztra jelentkezők pontos számát sem ismerik. Somlyódy Csaba cáfolta azt, hogy információkat hallgattak volna el a szakbizottság elől, illetve hogy az MSZP-SZDSZ-frakció a múlt héten egy írásos összefoglalót kapott volna a pályázatról. Úgy vélte, hogy a sajtóban ez ügyben csak találgatások jelentek meg, s ezeket nem kívánta minősíteni.

Csatlós Csaba (MDF) a pályázati kiírás lényeges módosulásaként említette azt, hogy az elbírálási határidő módosítása esetén nem tartható a kiírás azon pontja, hogy augusztustól betölthető a poszt.

Bagdy Gábor (KDNP) aggasztónak tartotta, hogy február óta nincs kinevezett első számú vezetője a BKV-nak. Ez "hallatlan nagy felelőtlenség" a városvezetés részéről - jegyezte meg.

Egyetértett Steiner Pál MSZP-frakcióvezető azon múlt heti nyilatkozatával, hogy a szakbizottság helyett a Fővárosi Közgyűlés döntsön augusztusban a BKV új vezérigazgatójáról. Javaslatát, hogy ezt határozatban nyilvánítsa ki a szakbizottság, az MSZP-SZDSZ-többség leszavazta.

Hutiray Gyula - utalva arra, hogy ezzel politikai jelleget öltött az ügy - bejelentette, hogy a téma további tárgyalásában nem vesznek részt. A bizottság Bagdy Gábor módosító javaslatának elutasítása után, az egy hónapos határidő-módosítást végül is csak úgy tudta elfogadni, hogy Bagdy Gábor tartózkodó szavazatot adott le, s ezzel biztosította a bizottság határozatképességét. Szavazata hiányában a testület nem tudott volna döntést hozni a pályázat értékelésének elhalasztásáról. A képviselő szerint azonban tévedés, malőr történt, mivel ő nem az adott szavazásban akart részt venni, hanem ügyrendi kérdésben jelentkezett hozzászólásra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
DK: Rendkívüli ülést tart az Európai Néppárt elnöksége a Gruevszki-ügy miatt

DK: Rendkívüli ülést tart az Európai Néppárt elnöksége a Gruevszki-ügy miatt

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Gyurcsány pénzt kér a tűzeset után - az MSZP befogadja a hajléktalanná vált DK-sokat

Gyurcsány pénzt kér a tűzeset után - az MSZP befogadja a hajléktalanná vált DK-sokat

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?