szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatódott a határozatlan ideig tartó sztrájk reggel 7 órakor az egri kórházban; az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést.

Ugyanakkor a nyomásgyakorlás újabb eszközeként félpályás útlezárást tartanak a városba bevezető két főútvonalon a kórház átadása ellen tiltakozók.

Andornaktálya határában kilenc gépkocsit számolt meg az MTI tudósítója a reggeli órákban. „Magyar beteg gyógyulna, HospInvest ha lódulna”. „A kormány háborút folytat a nép ellen, a megye meg a Markhot ellen” – volt olvasható a nemzeti színű zászlókkal feldíszített autókra kihelyezett transzparenseken.

A másik úton, a 25-ös főút Egerbe vezető szakaszán a város határában 12 autó állta el a fél útpályát. Itt a nemzeti színű zászlók között feltűnt a Magyar Kommunista Munkáspárt jelvénye és a vörös zászló is.

A lezárás következtében hosszú sorok alakultak ki az útszakaszon a reggeli csúcsforgalomban. A félpályás lezárások este 6-ig tartanak.

Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője elmondta: a sztrájk ideje alatt a vasárnapi ügyeletnek megfelelő ellátást nyújtják a sztrájkhoz csatlakozó dolgozók: a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátás működik, ám a tervezett, nem sürgős műtétek elmaradhatnak.

A munkabeszüntetés első napján, hétfőn a dolgozók 16, kedden pedig 13 százaléka sztrájkolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Eger fellebbez a HospInvest engedélye ellen

Eger városa megfellebbezi azt a határozatot, amellyel a népegészségügyi szolgálat engedélyt adott a HospInvest Zrt.-nek az egri kórház működtetésére - ezt a városi önkormányzat felhatalmazása alapján a kórházban működő érdekképviseletek ügyvédje jelentette be.

MTI Itthon

A HospInvest most már biztosan átveszi az egri kórházat

Megvan a szükséges dolgozói létszám, így már biztosan átveszi az egri kórház működtetését a HospInvest Zrt. – jelentették be a kórház üzemeltetését elnyert társaság vezetői. A "kórházvédők" szerint ennek fele sem igaz.

Csikász Brigitta Vélemény

Ha a HospInvest nem, akkor ki?

Rohamosztagosok állnak készenlétben a hevesi megyeháza körül, azt várva, hogy a tüntetni akarók a hatóság tiltása ellenére megpróbálják-e blokád alá vonni az épületet azért, hogy elérjék: a megyegyűlés bontsa fel a HospInvesttel a Markhot Ferenc Kórház működtetésére kötött szerződést. Az ellenállás nagy, de a HospInvestet látni sem akarók semmit sem árultak el arról, hogy oldanák meg a kórház gondjait.

Hét nap gazdaság

Küzd a Hospinvest

A Heves Megyei Bíróság jogerős ítélete semmisnek nyilvánította a megyei önkormányzatnak az egri Markhot Ferenc Kórház...

MTI Itthon

Sztrájkolnak az egri kórházban a HospInvest ellen

Határozatlan ideig tartó sztrájk kezdődött hétfőn reggel 7 órakor az egri kórházban; az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést.

MTI Itthon

Folytatódik a sztrájk a HospInvest ellen

Folytatódott a határozatlan ideig tartó sztrájk kedden reggel 7 órakor az egri kórházban. Az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést.

MTI Itthon

Érvénytelen a HospInvest pályázata

A HospInvest pályázati dokumentációjához csatolt banki igazolás nem felelt meg a kiírásban foglaltaknak - indokolta az ítéletet a bírónő a Heves Megyei Bíróságon.