szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön azt a német férfit, aki egy szögbelövő pisztollyal tavaly nyáron megölte volt élettársa barátját, az asszonyt pedig életveszélyesen megsebesítette.

Az 54 éves vádlott és korábbi élettársa egy balatonőszödi farmon élt, de kapcsolatuk megromlott. Az asszony visszament Németországba, s ott megismerkedett egy horvát férfival, aki felajánlotta: segít rendezni az asszony és volt élettársa közötti anyagi vitát.    

Magyarországra jöttek, ám megegyezés helyett vitatkoztak, dulakodtak, kölcsönösen fenyegetőztek a felek; a házigazda egy szögbelövővel, a horvát férfi egy késsel hadonászott. A vádlott a szögbelövővel a már menekülő pár autójára lőtt. Az acélszeg átütötte az ablaküveget, a horvát férfi mellkasát, majd a volt élettárs ágyékát.

A nőnek még volt annyi ereje, hogy a falu polgármesteri hivatalában segítséget kérjen, ám a horvát férfi még az orvos kiérkezése előtt az autóban meghalt. Az asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlottat otthonában támadták meg, s napok óta fenyegették, ám azt, hogy a férfi önvédelemből lőtt volna, nem fogadta el.

Az ügyész súlyosbításért, a védelem elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz majd jogerős döntést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Balatonőszöd: beismerés a szögbelövővel gyilkoló férfitól

Beismerő vallomást tett az az 52 éves német állampolgárságú férfi, aki egy lőporral üzemelő szögbelövővel rálőtt volt élettársára és annak barátjára egy Balatonőszödtől néhány kilométerre lévő tanyán - közölték somogyi rendőri vezetők az ügy részleteiről szerdán Siófokon tartott sajtótájékoztatón.

Négyszáz forint fölé kúszik a gázolaj átlagára

Négyszáz forint fölé kúszik a gázolaj átlagára

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?