szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mérsékelte a jégzajlás miatt elrendelt harmadfokú készültséget a Tiszán az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig). Kedd este másodfokú volt, szerda reggel pedig már csak elsőfokú a riasztás - mondta az igazgatóság szóvivője.

Csont Csaba közölte: másfél hete rendelték el a készültséget a jégzajlás és a várható jeges árvíz miatt a Tiszán, az ehhez kapcsolódó védekezési feladatok költsége és a jég okozta kár, illetve a helyreállítások összege mintegy 45 millió forintra tehető. A harmadfokú jégvédelmi készültség idején hét jégtörő hajó állt készenlétben és 70 ember dolgozott.

Mint mondta, a Tiszabercel térségéből megindult zajló jeget szerdára virradóra sikerült átvezetni a tiszalöki vízlépcsőnél, beavatkozásra nem volt szükség. A jégzajlás jelenleg a Tisza középső szakasza felé tart. A jégtörő hajókat a tél végéig továbbra is a kijelölt állomáshelyen tartják készenlétben - közölte Csont Csaba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Készenlétben a Tiszán a jégtörő hajók

Fokozódhat a jégzajlás a Tiszán a hét közepétől várható esőzés miatt, ezért a vízügyi szolgálat készenlétbe helyezte a jégtörő hajókat és bizonyos szakaszokon elsőfokú jégvédelmi készültséget rendeltek el - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.