szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyakig betemetett a föld egy munkást, akire ráomlott a munkagödör fala szombat reggel a főváros XIII. kerületében. A férfit tűzoltók húzták ki, de az életét már nem tudták megmenteni.

A férfi a Révész utcában egy közművezeték cseréje miatt dolgozott a munkagödörben, amikor ráomlott az aszfalt, a sóder és a föld. A munkásnak a 2-3 méter mély és 5 méter széles munkagödörből csak a feje látszott ki.

A tűzoltók két daru segítségével gátolták meg, hogy egy nagyobb aszfaltdarab ráomoljon a férfira, a nyakig betemetett férfit kézi szerszámokkal szabadították ki.

A férfit már a gödörben, a kiszabadítása közben orvosi ellátásban részesítette a katasztrófavédelem doktorszolgálata, majd kihúzták őt – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyletese azt mondta: a 50-60 év körüli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A mentők többször próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Vizsgálatot indított a Főtáv

A Force Kft. a Főtáv Zrt. megbízásából közművezeték cseréjét végezte a XIII. kerületi Révész utcában, ahol a halálos baleset történt. A Force egyik építőmunkására omlott rá a gödör fala, nem tudni, miért.

A baleset kivizsgálását megkezdték, amelyhez a Főtáv minden segítséget megad az ügyben eljáró hatóságoknak – olvasható a társaság közleményében.

Azt is írják, hogy a Főtáv külön eljárás keretében szintén vizsgálatot kezdeményez alvállalkozója munkavégzésével kapcsolatban, miután korábban többször írásban felhívta alvállalkozója, a Force Kft. figyelmét a munkagödrök megfelelő dúcolására, kitámasztásra és a szerződésben rögzített valamennyi munkavédelmi követelmény betartására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!