szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főváros és az állam elosztja egymás között a sportlétesítményeket és a környező infrastruktúra megépítésének költségeit, valamint kijelölték, hogy Parlamenttel szemben fognak ugrani a műugrók a Dunán kialakított medencébe a 2017-ben Budapesten rendezett vizes világbajnokság alatt.

Az állam vállalta magára a különböző vizes sportlétesítmények munkálatainak elvégzését, így a Magyar Nemzeti Vagyonkezeleőn finanszírozza a 2017-es vizes világbajnokság színhelyéül szolgáló Dagály Úszóközpont munkálatait és a meglévő strand felújítását - derül ki a hétfői Magyar Közlönyből. Szintén az MNV Zrt. finanszírozza azt az óriás ugrótornyot, melyet végül a Parlamenttel szemben a Bem rakparton alakítanak ki a Batthyányi tér magasságában, de egyes kisebb munkálatokat is az állam áll, mint a parkolók kialakítását vagy a távhővezetékek cseréjét.

Ilyen lehet az elkészülő Dagály.
©

A szintén állami szereplőnek számító Nemzeti Sportközpontok végzi a Császár-Komjádi, a Hajós Alfréd és a Széchy Tamás uszoda felújítását.

A fővárosra hárul a különböző gyalogos sétányok és a Duna mentén vezető kerékpárutak kialakítása az V. és főleg a XIII. kerületben, egy gyalogos híd megépítése a Rákos patakon, valamint a margitszigeti központ beléptetőrendszerének kialakítása, illetve a sziget teljes rekonstrukciója a sportlétesítményeket leszámítva, kiegészülve egy kompkikötővel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szex, rock és ecset - Portréfilm a Rolling Stones gitárosáról

Szex, rock és ecset - Portréfilm a Rolling Stones gitárosáról

Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Pikó András is megfertőződött a koronavírussal

Pikó András is megfertőződött a koronavírussal