Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Az nem kifejezés, hogy a kormány bort iszik, vizet prédikál – mást mondott a brüsszeli meghallgatás idején, és közben a sajtójában.

A mai brüsszeli meghallgatáson, ahol a magyar jogállamiság helyzete volt terítéken, Szijjártó Péter kiemelte, hogy azt szereti, ha a viták nem percepciókról, hanem konkrétumokról szólnak, és nem hiszterizáltak, hanem higgadtak. Azt is mondta, örül, hogy kifejtheti a véleményét, a viták elől a kormány sohasem fut el, és a demokratikus vita fontos alapértékek a kormánynak.

Ehhez képest:

– Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a meghallgatás boszorkányüldözés és a kommunista kirakatperek keveréke-

– A Fidesz a hivatalos közleményében úgy fogalmaz: "A Soros-birodalom befolyása alatt lévő Brüsszel sorozatlövést eresztett Magyarországra, a jogi eljárásokat már nyíltan a politikai zsarolás és nyomásgyakorlás eszközeként használják", korábban pedig azt írták: "Az Európai Parlament LIBE meghallgatásán álságos és átlátszó színjáték zajlott, és minden Soros forgatókönyve szerint történt: Soros György brüsszeli szövetségesei megrendelésre támadták Magyarországot, és ehhez a Soros-hálózat szervezetei, valamint a magyar baloldal asszisztáltak."

– Soltész Miklós miniszter azt mondta, idézve az Origo címét: "ismét vérpadra állítják Magyarországot".

Ennyire őszinte örömöt a nyílt vita láttán még sohasem láttunk.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!