szerző:
hvg.hu

Egy járókelő sem állt meg, hogy segítsen, helyette végignézték, ahogy a rohamokkal küzdő férfi meghal. Végül egy ember sietett oda hozzá, de addigra már késő volt.

A Bors azt írja, egy harmincas éveiben járó férfi feküdt hétfőn Budapest VII. kerületének egyik bankfiókja előtt. Mivel a rohama volt, elesett, beverte a fejét, emiatt jókora vértócsa alakult ki körülötte. A férfi barátja telefon híján kétségbeesve próbált segítséget kérni a járókelőktől, mindenki elfordította a fejét, szó nélkül elmentek mellette.

Végül egy ember ment oda hozzájuk, ő értesítette a mentőket is, de addigra már késő volt, a kiérkező egységek nem tudtak rajta segíteni. A férfi azt mondta a lapnak, hogy dühítő volt az egész, mert nemhogy mentőt nem hívtak az arra járók, inkább undorral távolodtak el tőle.

A férfi onnan tudta, hogy epilepsziáról van szó, hogy párja hat éve küzd azzal. "Pontosan tudom, hogy mivel jár egy ilyen roham. Átéltem személyesen kétszer is a párkapcsolatunk alatt. Már jól tudom, hogyan kell kezelni, mit kell ilyenkor csinálni" – mondta.

A Borsnak az eset kapcsán a BRFK azt mondta, rendőrségi intézkedés nem történt a helyszínen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!