szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Sándort egy döntés miatt támadják, amelynek meghozatalában nem vett részt. Ő az az ember, aki felügyeli az OBH elnöke, Handó Tünde munkáját.

Szinte még át sem vette a stafétát, máris a kormányközeli sajtó kereszttüzébe került Szabó Sándor. A szombathelyi törvényszék büntetőbírája júliustól fél évig tölti be az Országos Bírói Tanács elnöki tisztjét – vagyis ő az az ember, aki ellenőrizheti Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnökének munkáját. Az utóbbi hónapokban egyébként is egyre nőtt a feszültség az OBT és az OBH között, nagyrészt azért, mert a bírák többször is azzal vádolták Handót, hogy ellehetetlenít bizonyos kinevezéseket, és szinte sakkban tartja az alkalmazottakat.

A bírói tanács most megválasztott elnöke komolyan veszi munkáját, eddig szabálysértések sorozatát állapította meg, és többször is konfliktusba került Handóval – vesztére. A kormányközeli sajtó ugyanis most Sztojka Iván elengedése miatt próbálja Szabó Sándor ellen hangolni a közvéleményt.

Sztojka Iván elengedéséről mi is írtunk, a férfi Marian Kozma megölésében való részvételért kapott 13 év börtönbüntetést, de jó magaviselete és rendezett családi háttere miatt előbb szabadulhatott. A Pesti Srácok ezt rója fel az OBT új elnökének, szerintük az ő felelőssége hogy Sztojkát – helytelenül – előbb elengedték.

A portál ugyanakkor téved: az Index tudta meg, hogy Szabó nem vett, és nem is vehetett részt a kiengedésről szóló döntésben, ugyanis éppen szabadságon van. Szabó ráadásul azt állította, hogy nem is tudott az ügyről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!