szerző:
hvg.hu

A jelenlegi tervek szerint egy tollvonással eltörli a kormány a gender képzést, Bencsik Gábor szerint ez hiba.

Eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől

– írja Facebook-bejegyzésében Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője. A hvg.hu úgy értesült, az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium diktátumszerű rendeletmódosítással tiltaná be a gender szakot, az ELTE és a CEU 24 órát kapott a véleményezésre.

Bencsik szerint ha valóban ilyen rövid időt kaptak véleményezésre az egyetemek,

akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia.

Kijárt volna nekik az idő. Azzal folytatja, "alapvető tájékozatlansággal van dolgunk: a gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla." (Azt már nem teszi hozzá, de amit ezután hoz fel, azt kormánypárti politikusok szájából is hallani.) A gender ugyanis

nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?

Az egész világon kutatják és oktatják a gendertudományokat, Bencsik szerint a szellemi műhelyekben bőven van "zabhegyezés is", túltolt feminizmus, számos tanszék pedig a liberalizmus fellegvára, más műhelyekben értékes munka folyik, "segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom".

Nonszensznek tartja, hogy a magyar tudományosság ne kapcsolódhasson ebbe a folyamatba. A konfliktusoktól nem kell félni, a betiltás nem konfliktus.

Legyen gender szak, és mi, keresztény konzervatívok ütközzünk velük. Aki bízik a saját érvei erejében, az nem akarja betiltani az ellenfelét.

Azzal zár,

ne legyen hát igaz a hír. A kormány ne akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését. Bízzon bennünk, nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyekkel azonosul.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brutális áremelésre kényszerülhetnek a sörgyártók

Brutális áremelésre kényszerülhetnek a sörgyártók

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

Videó a legendás orosz gyártósorról: így készülnek a MiG–29 vadászgépek

Videó a legendás orosz gyártósorról: így készülnek a MiG–29 vadászgépek

Nem engedik be a tb-kártyás betegeket Mészáros Lőrinc gyógyfürdőjébe

Nem engedik be a tb-kártyás betegeket Mészáros Lőrinc gyógyfürdőjébe

Nem a nevelt fia kapta a megbízást, leállította az építkezést egy borsodi polgármester

Nem a nevelt fia kapta a megbízást, leállította az építkezést egy borsodi polgármester

Ilyen magasan még nemigen énekelt Eminem (videó)

Ilyen magasan még nemigen énekelt Eminem (videó)