szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kezdődik a tanév, mindenki visszatért szabadságról, a BKK is átáll sűrűbb forgalomra, az útfelújítások javarésze azonban még tart. Csoda történik, és mégis minden működik a közlekedésben, vagy itt a káosz, a dühöngés, a reménytelen dugó és a késés? - tettük fel a kérdést. A csoda elmaradt, sok helyen alakultak ki kisebb-nagyobb dugók.

Legyen a tudósítónk

Ha bármi érdekeset, kiakasztó vagy éppen jól működő dolgot tapasztal a hétfő reggeli közlekedésben (autóval, vonaton, városi tömegközlekedésben, gyalog, bringával – szóval, bármivel), írjon üzenetet, illetve küldjön egy képet a [email protected] címre.

Köszönjük előre is, ez nagy segítség nekünk, illetve a többi olvasónak is!

1 2 3
Sorrend megfordítása

Köszönjük!

Lecsengett a csúcsforgalom, a gyerekek már iskolában, és remélhetőleg a szülők is beértek dolgozni.

Köszönjük a segítségüket, lezárjuk a tudósításunkat.

Három baleset Budapesten és a környékén

Egymásba futott két gépkocsi Budapest XVIII. kerületében, az Üllői úton, a Madarász utcai kereszteződés közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon váltakozó irányban, egy sávon halad a forgalom.

Összeütközött két kamion az M0-ás autóút Szeged felé vezető oldalán, a diósdi lehajtó után. Az egyik jármű pótkocsija az árokba fordult és kidöntött egy közvilágítási oszlopot. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez. A karambolban érintett járművek nem akadályozzák a forgalmat.

Összeütközött két személygépkocsi Budapest VIII. kerültében, az Asztalos Sándor úton. A baleset akadályozza a forgalmat. A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az érintett járműveket és felitatták az úttestre kifolyt üzemanyagot.

Megint szól az Útinform

Fontos tanács, hogy aki az M0-s autóúton közlekedik Csepel felé, az M1-es autópálya irányából lehetőleg a 19-es jelű szigetszentmiklósi csomópontban térjen le az autóútról a Csepeli útra.

A Csepel szigeten a Halásztelek–Szigethalom–Taksony–Dunaharaszti-útvonalon is csak araszolva lehet haladni.

A 11-es főúton torlódik a forgalom Budapest felé, Szentendrén a 22-es km-nél egy személyautó motorost gázolt, a fél útpályát lezárták. Jóval hosszabb a menetidő!

2-3 órás késések?

Júlia kifelé próbált jutni Budapest belvárosából, az sem volt könnyű.

"Nekem csak 20 percet kellett várnom az esőben arra, hogy a buszom, amivel egy megállót szoktam menni, megtegye az alig 600 méteres távját az előző megállótól. Mindez a 63-as busz vonalán, a Széchenyi utca és a Villám utca között, reggel 6:53 és 7:12 között. Ha lett volna nálam esernyő (ez persze az én hülyeségem volt, hogy nem vittem), akkor gyalog hamarabb beértem volna a munkába.

A kollégáim, akik a belvárosból jöttek kifelé, most kezdenek beérni, 2-3 óra alatt tették meg az általában 1 órás útjukat. A 61-es villamos frissen felújított vonalát ugyebár elmosta a víz, a pótlóbuszokat pedig megfogta a forgalom a Hűvösvölgyi úton."

Ha korábban indult, sem biztos, hogy beér

"Még szerencse, hogy egy órával előbbi vonathoz kimentem, természetesen ez is késik, eddig legalább 15 percet, de folyamatosan mondják be, hogy egyre többet és többet. Pedig nincs rendkívüli forróság, se iszonyatos hideg, igaz, egy kis eső esik, úgy látszik, ez már elég volt ahhoz, hogy felboruljon a vasúti közlekedés" – írja egyik olvasónk. A Tárnok–Kelenföld–Kőbánya-Kispest (S36-os) vonatról van szó.

A MÁV jelenti: gond van

A tatai állomáson, illetve Tata és Tatabánya között egy-egy vasúti sorompóberendezés meghibásodott. A vonatok azon a szakaszon a biztonság érdekében lassabban haladhatnak. Emiatt a Budapest–Győr-vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodik. A vasúttársaság az utasok megértő türelmét kéri.

Zirc és Bakonyszentlászló között két fa dőlt a vasúti pályára. Emiatt a két állomás között szünetel a vonatközlekedés. Jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni a Győr–Veszprém-vonalon vonattal utazóknak. A vasúttársaság az utasok elnézését kéri.

Kőbányán a helyzet

©
©
©
©

Budapest–Dunaújváros: hosszabb menetidő

A MÁV-Start közlése szerint reggel fél nyolckor Pusztaszabolcs és Adony között egy vonat több birkát gázol el. A vonatközlekedés ezen a szakaszon ideiglenesen szünetel.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon utazók jelentősen hosszabb menetidővel számoljanak. A vasúttársaság az utasoktól elnézést kér.

Baleset Üröm határában

Két személygépkocsi karambolozott a Budakalász felé vezető úton Ürömnél. A katasztrófavédelem honlapja szerint a műszaki mentést végző fővárosi hivatásos és pomázi önkéntes tűzoltók egy embert kiemeltek a járművéből, majd átadták őt a mentőknek.
1 2 3

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Visszatér az üvegvisszaváltás

Visszatér az üvegvisszaváltás