szerző:
hvg.hu

Egy benyújtott kezdeményezés szerint felszólítják, hogy vessen véget az üzletnek, ha erre nem hajlandó, etikai eljárás is indulhat ellene.

Néhány héttel ezelőtt – ahogyan mi is megírtuk – Mészáros Lőrinc beszállt Schmidt Mária üzletébe, a BIF Zrt.-be. A volt felcsúti polgármester a Takarékbankon keresztül vásárolt tulajdonrészt a Schmidt-család cégében, abban a cégben, amely nem csak Schmidt Mária, hanem fia, Ungár Péter tulajdona is – azé az Ungár Péteré, aki mindeközben az LMP frakciójában ül.

Az összefonódásnak nem örültek az LMP-n belül, a 24.hu úgy tudja, hogy a párt néhány tagja belső vizsgálatot kezdeményezett Ungár ellen az LMP etikai bizottságánál. A beadvány szerint a párt tagsága és a szimpatizánsai körében mély megdöbbenést váltott ki, hogy a parlamenti frakcióban ülő Ungár Péter és édesanyja, Schmidt Mária közös gazdasági érdekeltségbe került a NER legnagyobb oligarchájával. Az etikai bizottsághoz forduló tagok szerint kétséges, hogy

ilyen mértékű összefonódás mellett lehet-e még hiteles ellenzéki politizálást folytatni.

A beadvány szerzői azt kezdeményezik, hogy a testület szólítsa fel a képviselőt a Mészárossal fennálló üzleti kapcsolat megszüntetésére, illetve arra, hogy a jövőben kerülje el a hasonló oligarchikus bizniszeket. Ha pedig Ungár nem hoz hiteles döntést, akkor indítsanak etikai eljárást ellene.

Ungár Péter a 24.hu-nak azt mondta, az elmúlt hetekben rengeteg beadvány született ellene különféle kifogásokkal. A Mészáros-ügyben született kezdeményezésről azt mondta, korábban ígéretet tett arra, hogy átgondolja a tulajdonrész-vásárlással kialakult helyzetet, és ez a gondolkodás jelenleg is folyik.

Ungár szerint a beadvány egy párton belüli támadás azoktól, akik nem értenek egyet vele a szövetségi politikai és a stratégiai kérdésekben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Menekültekkel fotózkodott a Pápa

Menekültekkel fotózkodott a Pápa

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Ezekkel a gólokkal verte az észteket a magyar válogatott – videó

Ezekkel a gólokkal verte az észteket a magyar válogatott – videó

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Keresztbe tett a kormány a műanyagszennyezés megállításának

Keresztbe tett a kormány a műanyagszennyezés megállításának

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert