szerző:
hvg.hu

Egy benyújtott kezdeményezés szerint felszólítják, hogy vessen véget az üzletnek, ha erre nem hajlandó, etikai eljárás is indulhat ellene.

Néhány héttel ezelőtt – ahogyan mi is megírtuk – Mészáros Lőrinc beszállt Schmidt Mária üzletébe, a BIF Zrt.-be. A volt felcsúti polgármester a Takarékbankon keresztül vásárolt tulajdonrészt a Schmidt-család cégében, abban a cégben, amely nem csak Schmidt Mária, hanem fia, Ungár Péter tulajdona is – azé az Ungár Péteré, aki mindeközben az LMP frakciójában ül.

Az összefonódásnak nem örültek az LMP-n belül, a 24.hu úgy tudja, hogy a párt néhány tagja belső vizsgálatot kezdeményezett Ungár ellen az LMP etikai bizottságánál. A beadvány szerint a párt tagsága és a szimpatizánsai körében mély megdöbbenést váltott ki, hogy a parlamenti frakcióban ülő Ungár Péter és édesanyja, Schmidt Mária közös gazdasági érdekeltségbe került a NER legnagyobb oligarchájával. Az etikai bizottsághoz forduló tagok szerint kétséges, hogy

ilyen mértékű összefonódás mellett lehet-e még hiteles ellenzéki politizálást folytatni.

A beadvány szerzői azt kezdeményezik, hogy a testület szólítsa fel a képviselőt a Mészárossal fennálló üzleti kapcsolat megszüntetésére, illetve arra, hogy a jövőben kerülje el a hasonló oligarchikus bizniszeket. Ha pedig Ungár nem hoz hiteles döntést, akkor indítsanak etikai eljárást ellene.

Ungár Péter a 24.hu-nak azt mondta, az elmúlt hetekben rengeteg beadvány született ellene különféle kifogásokkal. A Mészáros-ügyben született kezdeményezésről azt mondta, korábban ígéretet tett arra, hogy átgondolja a tulajdonrész-vásárlással kialakult helyzetet, és ez a gondolkodás jelenleg is folyik.

Ungár szerint a beadvány egy párton belüli támadás azoktól, akik nem értenek egyet vele a szövetségi politikai és a stratégiai kérdésekben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Súlyos érvek: milliókat spórolhatna az állam, mégsem teszi

Súlyos érvek: milliókat spórolhatna az állam, mégsem teszi

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Hatalmas bírói tévedés és őrült negyedik negyed – így dőlt el a Super Bowl párosítása

Hatalmas bírói tévedés és őrült negyedik negyed – így dőlt el a Super Bowl párosítása