szerző:
Gergely Zsófia

Egy barátjának vidéki esküvőjén vesz részt, ezért nem lesz ott az LMP hétvégi részleges tisztújító kongresszusán Ungár Péter – kérdésünkre a párt országgyűlési képviselője megerősítette az információt.

A tisztújításon részt vehetne ugyan, de abban semmilyen szerepet nem vállalhatna egyébként sem, mivel az országgyűlési választások után Szél Bernadett és más párttársai mellett egy etikai eljárásban őt is három évre eltiltották a tisztségviseléstől, márpedig a delegáltak annak számítanak a szabályzatuk szerint.

Ungár az elmúlt időszakban több akciójával is felhívta magára a figyelmet, így legutóbb egy kiszivárgott belső levélben győzködte a pártját arról, hogy hatalmas ziccert hagynak ki, ha nem állnak be egységesen a főpolgármester-jelöltnek bejelentkező Puzsér Róbert mögé, közelebb kerülve ezzel a Jobbikhoz.

A kongresszust azért kellett összehívni, hogy megválasszák a társelnöki posztjáról augusztusban lemondott, majd a pártból és a frakcióból is kilépett Szél Bernadett utódát. A társelnöki posztra nem akadt más jelentkező, mint az ex-MSZP-s Demeter Márta (az LMP alapszabálya szerint a pártot egy női és egy férfi társelnök vezeti, így Szél Bernadett helyére csak egy másik nőt lehetett jelölni), akinek személye viszont annyira megosztja az LMP tagságát, hogy júliusban már a pártba is csak harmadik nekifutásra sikerült belépnie, miután előzőleg kétszer megfúrták a jelentkezését.

Előzetes elemzésünket itt olvashatja, a hétvégi pártrendezvény fordulatairól is beszámolunk.

Ungár Péter és Demeter Márta egy korábbi felvételen
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Lélegzetelállító videón örökítették meg, ahogy megebédel egy nagy fehér cápa

Lélegzetelállító videón örökítették meg, ahogy megebédel egy nagy fehér cápa

Szankciókat szeretne 67 szegedi professzor a Botkát támadó rektorhelyettes ellen

Szankciókat szeretne 67 szegedi professzor a Botkát támadó rektorhelyettes ellen

Zacher: Már nem kellek

Zacher: Már nem kellek

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés