szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán véglegesítik a kérdéssort.

Egy hét múlva kezdik kézbesíteni a családok védelméről szóló, nyolcadik nemzeti konzultáció kérdőíveit. A kérdőívet és a válaszborítékot tartalmazó levelet minden nagykorú, bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak postázzák, vagyis összesen csaknem nyolcmillió levelet kell eljuttatni a címzettekhez. A Magyar Idők szerint a konzultáció kérdéssora szerdára lesz végleges, ezután kerül nyomdába az ív.

A témák között szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyermeket nevelő nők munkavállalásának kérdése is. Ezt a konzultációt is országos médiakampány kíséri tévés, rádiós, online és nyomtatott felületeken, valamint órásplakátokon is.

Az erről szóló keretszerződést a Rogán Antal vezette Nemzeti Kommunikációs Hivatal júniusban kötötte meg három céggel úgy, hogy az aláírás után hetekkel kiderült: Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeit kizárták a közbeszerzésekből. Csak a Balássy Gyula érdekeltségébe tartozó Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. maradt a körben. A cégek egyébként 2018-ban összesen 23 milliárd forintnyi megbízást kaptak Rogán hivatalától, ami az NKH-n keresztül idén kiosztott összeg 98,6 százaléka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
G. M. Itthon

Ausztria is Orbánt majmolja? Elindult az osztrák nemzeti konzultáció

Nemzeti konzultációt tart Ausztria, jelenti be büszkén a magyar kormánylap. Lám-lám, az új konzervatív-populista osztrák kabinet is a követi Orbán Viktor példáját. Attól azért nagyon messze van a rothadó Nyugat, hogy olyan konzultációt tartson, amilyeneket a Fidesz levezényel. Döntsön, önnek melyik rendszer tetszik jobban!