szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szociális ügyekért felelős államtitkár szerint lényegesen többen vettek igénybe férőhelyet a hajléktalan-ellátásban, a Vöröskereszt szerint azonban ez csak vidéken lehet igaz, Budapesten inkább a külterületekre menekültek a fedél nélküliek.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár szerint október 15-e óta 931-gyel nőtt azoknak a száma, akik igénybe vettek valamilyen férőhelyet a hajléktalan-ellátásban, hangzott el az ATV híradójában.

A Vöröskereszt főigazgató-helyettese azonban a csatornának azt mondta, náluk nem hozott lényeges növekedést a betérő hajléktalanok számában az új rendelet, a szállókra leginkább vidéken mentek be a fedél nélkül élők.

Munkatársainak azonban több munkája lett a fővárosban, mivel ki kell menniük megkeresni a rendelet hatására a főváros külterületeire menekült fedél nélkülieket is.

A fővárosi szállókon ráadásul sokan helyhiányra panaszkodnak.

Bíróság elé pedig már összesen 8 alkalommal állítottak hajléktalant október 15. óta – köztük azt a férfit, akinek ügyében három héten belül kétszer is felmentő ítéletet hozott a Pécsi Járásbíróság.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ford Evos néven crossoverként születik újjá a Mondeo?

Ford Evos néven crossoverként születik újjá a Mondeo?

33 ezerszer figyelték meg, hogy fűbe harap a marha – megfejtették az ízlését

33 ezerszer figyelték meg, hogy fűbe harap a marha – megfejtették az ízlését

A vírustagadás már lejárt lemez, most jönnek a kihalástagadók

A vírustagadás már lejárt lemez, most jönnek a kihalástagadók