szerző:
hvg.hu

Lengyel Anna dramaturg a Facebookon osztotta meg kálváriáját.

Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma vezetője a Facebook-oldalán írta le kálváriáját az Elművel. December 3-án este 9-kor ért haza arra az értesítésre, hogy tartozás miatt lekapcsolták a hálózatról.

Az a "sajtpapírról" nem derült ki, melyik szolgáltató üzent, telefonszám az övén kívül nem volt a cetlin. A lakásba felérve tapasztalta, hogy a villanyt kapcsolták ki, ezzel pedig a fűtést is.

Az én esetemben épp egy kemó közepén egy legyengített immunrendszerrel. A hűtőszekrény is kikapcsolva persze, benne a szigorúan hűtőben tartandó injekció a kemó ellentételezésére, hogy a fehérvérsejtek ne csökkenjenek nullára a csontvelőmben. Nekem van családom, vannak barátaim, van pénzem szállodára. Másnak nincs. Emlékeztem, hol a gyertya és a gyufa. Más esetleg idősebb és nem emlékszik. Még a mosógép is eszembe jutott a benne holnapra nyilván elrohadó ruhával. Kiszedtem. Átmentem apámékhoz.

Ott ellenőrizte, hogy egy 9678 forintos tartozás, kéthavi díj miatt kapcsolták ki a szolgáltatást úgy, hogy 4500 forintig nem is számláz az ELMŰ. "A hűtőben rohadó kaja értéke legalább ötszöröse ennek.

Amúgy minden rendben, injekció átmentve. Aggodalomra nincs ok, csak dühre. Egy pillanatra átélhettem, mi várna rám a cigánysoron nap mint nap.

 

Másnap megosztotta a folytatást is, aszerint 24 órán belül visszakapcsolják az áramot, de hogy mikor, azt nem tudni.

Az Elmű az általa megbízott vállalkozóhoz számot nem ad, mert egyszer egy ügyfél rájuk borította az asztalt (köszi ezúton is, drága Kohlhaas barátom),

a lapra ugyan ráírják, hogy telefonhívást kér, mielőtt jönnek, hogy ne a kihűlt lakásban kelljen várakoznia, de garantálni nem tudják a hívást.

Ha viszont nem hívtak fel és nem vagyok otthon, mikor megjelennek, akkor holnap újra ki kell mennem az Angyalföldi útra, újra kérelmeznem kell a visszakapcsolást, mindaddig, amíg egyszer otthon nem találnak. De megnyugtattak, hogy fizetni nem kell újra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Lagzi Lajcsi hosszú, nagyon hosszú gyaloglásba kezd

Lagzi Lajcsi hosszú, nagyon hosszú gyaloglásba kezd

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Elképesztő leletre bukkantak a Denyiszov-barlangban

Elképesztő leletre bukkantak a Denyiszov-barlangban

Más androidosok is örülhetnek: itt a Qualcomm válasza a Huawei telefonos turbózására

Más androidosok is örülhetnek: itt a Qualcomm válasza a Huawei telefonos turbózására

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában