szerző:
hvg.hu

A független hódmezővásárhelyi polgármester szerint a Fidesz volt minisztere unatkozik, ezért jár vásárhelyi és makói testületi ülésekre. Márki-Zay azt mondja, vannak fideszes kutatások, ahol 60 százalék fölötti támogatottságot mérnek neki.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a Magyar Narancs hetilapnak adott interjút, amiben többek között arról beszél, hogy februárban, mikor polgármesternek választották, 12 pontos programot hirdetett, amiből most csak kettő olyan pontot talált, ahol nem sikerült előrelépnie.

A polgármester szerint a helyi Fidesz több kutatást is készített, októberben pedig belátták, hogy „nem érdemes feloszlatniuk a közgyűlést, mert elveszítenék az újabb választást. Arra is rájöhettek, hogy ennyi idő alatt nem fogják őket megszeretni a vásárhelyiek, ezért inkább bosszúból politizálnak, és arra mennek, hogy engem (mármint Márki-Zayt – a szerk.) minél rosszabb színben tüntessenek föl.”

Az említett kutatásokat a polgármester nem látta, de Vásárhely egy kisváros, mindenki beszélget mindenkivel, áramlik az információ. Úgy tudja, a Fidesz által készített felmérésekben is az áll, hogy Márki-Zay támogatottsága 60 százalék fölött van.

Szerinte a Fidesz keresi a jelöltet, akit elindíthat helyben, el tudja képzelni, hogy Lázár lesz az. Ismer kutatást, ahol a kormánypárt 6-8 jelöltet is felmért, őt magát Lázár Jánossal állították párba. „Ebben az összevetésben jöttem ki győztesként.”

Mozgalma, a Mindenki Magyarországa nem az EP-választásra, hanem az őszi önkormányzati választásra készül, Márki-Zay szerint a pártok tanultak az áprilisban elkövetett hibáikból és az önkormányzati választásokon többen vissza fognak lépni, nagyobb tere lesz a kooperációnak. Mozgalmukat egyfajta hitelesítő pecsétként képzeli, jelöléssel is támogatni tudnak egy-egy jelöltet.

Az interjú végén elmondja, mozgalmának lesznek pozitív üzenetei, nem fogják azt mondani, hogy a nem fideszes jelöltre szavazzon valaki. „Nem a Fidesz ellen vagyunk, hanem a lopás, a pártállami hatalomgyakorlás és a gyűlölködés ellen. Vannak tisztességes fideszes politikusok.” Megemlíti Pokorni Zoltán nevét, szerinte a volt miniszter rossz helyen van a Fideszben. Tarlós pedig – idézi fel Márki-Zay – egyszer azt mondta, a vásárhelyi polgármesternek kellene a Fideszben lennie.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Két magyar filmet is díjaztak a trieszti filmfesztiválon

Két magyar filmet is díjaztak a trieszti filmfesztiválon

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

Ingyenreggelit kapnak a metróvállalattól, ha korábban járnak munkába a tokióiak

Ingyenreggelit kapnak a metróvállalattól, ha korábban járnak munkába a tokióiak

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit