szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sinkovics Gábor leveléből az is kiderül, hogy volt munkatársai egy-egy lényegtelen szót is kihúztak írásaiból, amely szerintük kínos aktuális eseményeket juttathatott az olvasók eszébe.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Sinkovics Gábor, a Nemzeti Sport tavaly ősszel, harminc év után kirúgott újságírója, írja a 444.  Sinkovics ugyanis kirúgása után, amikor bement a szerkesztőségbe - amely történetesen a Mediaworksé-, hogy összeszedje holmijait, azoknak csak hűlt helyét találta, a szekrényét úgy ahogy van, elvitték, személyes tárgyaival, olvasói leveleivel, dedikált könyveivel együtt. 

A szerkesztőség vezetői még csak nem is voltak hajlandók cselekedni az ügyben, sem szóban, sem a később küldött ügyvédi felszólításra sem reagáltak.

Sinkovicsot többször is kereste a 444, de ő azt mondta, mivel távozáskor aláírt egy papírt, hogy nem beszélhet az ottani dolgokról, nem fogadta el a lehetőséget, mígnem most magának írt levelét közölte a portállal. Ebben mélységes csalódottságának ad hangot, Szöllősi György főszerkesztőről, az Orbánnak igen kedves újságíróról pedig azt írta, hogy:

a Szöllősi nevű udvari bohócban annyi gerinc, férfiasság sincs, hogy legalább a szemembe nézett volna, amikor a mellette ülő, unott pártkatona felolvasta a végítéletemet.

A levélből az is kiderült, hogy Sinkovics egyik cikkében átírták a sertéstelep szót nyesttelepre, aminek nyilván nem volt semmi értelme, de az írás pont azután nem sokkal jelent meg, amikor kiderült, hogyan bántak az állatokkal a tiszaföldvári sertéstelepen.

A kirúgott újságíró megjegyzi levelében azt is:

nem kellett volna olykor-olykor belecsempészni a cikkeimbe egy-egy olyan szót, mondatot, ami kritikusnak tűnhet az ő szemükben. Mert ők mondják meg, mit írhatsz, hogyan gondolkodhatsz és miként élhetsz. Övék a labda, ők jelölik ki, ki vehet részt a játékban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!