szerző:
hvg.hu

Sinkovics Gábor leveléből az is kiderül, hogy volt munkatársai egy-egy lényegtelen szót is kihúztak írásaiból, amely szerintük kínos aktuális eseményeket juttathatott az olvasók eszébe.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Sinkovics Gábor, a Nemzeti Sport tavaly ősszel, harminc év után kirúgott újságírója, írja a 444.  Sinkovics ugyanis kirúgása után, amikor bement a szerkesztőségbe - amely történetesen a Mediaworksé-, hogy összeszedje holmijait, azoknak csak hűlt helyét találta, a szekrényét úgy ahogy van, elvitték, személyes tárgyaival, olvasói leveleivel, dedikált könyveivel együtt. 

A szerkesztőség vezetői még csak nem is voltak hajlandók cselekedni az ügyben, sem szóban, sem a később küldött ügyvédi felszólításra sem reagáltak.

Sinkovicsot többször is kereste a 444, de ő azt mondta, mivel távozáskor aláírt egy papírt, hogy nem beszélhet az ottani dolgokról, nem fogadta el a lehetőséget, mígnem most magának írt levelét közölte a portállal. Ebben mélységes csalódottságának ad hangot, Szöllősi György főszerkesztőről, az Orbánnak igen kedves újságíróról pedig azt írta, hogy:

a Szöllősi nevű udvari bohócban annyi gerinc, férfiasság sincs, hogy legalább a szemembe nézett volna, amikor a mellette ülő, unott pártkatona felolvasta a végítéletemet.

A levélből az is kiderült, hogy Sinkovics egyik cikkében átírták a sertéstelep szót nyesttelepre, aminek nyilván nem volt semmi értelme, de az írás pont azután nem sokkal jelent meg, amikor kiderült, hogyan bántak az állatokkal a tiszaföldvári sertéstelepen.

A kirúgott újságíró megjegyzi levelében azt is:

nem kellett volna olykor-olykor belecsempészni a cikkeimbe egy-egy olyan szót, mondatot, ami kritikusnak tűnhet az ő szemükben. Mert ők mondják meg, mit írhatsz, hogyan gondolkodhatsz és miként élhetsz. Övék a labda, ők jelölik ki, ki vehet részt a játékban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Sebestyén Balázsék Vajnáról: A legkorrektebb főnök volt

Sebestyén Balázsék Vajnáról: A legkorrektebb főnök volt

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói