szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A konzervatív tudóskör megoldási javaslatai nem tetszenek az MTA dolgozóinak, mert azok továbbra is szétválasztanák az MTA-t és a kutatóintézeteket.

Az MTA dolgozóinak nem tetszik a konzervatív Professzorok Batthyány Körének (PBK) megoldási javaslata a kormány és az akadémia közötti finanszírozási ellentét feloldására, áll az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF) közleményében. A kormány elképzeléseit bíróló PBK által vázolt megoldási javaslat ugyanis ugyanúgy leválasztaná az MTA-ról a kutatói hálózatot, mint a kormány elképzelése, és a kormány ezáltal ugyanúgy megszerezné a szakmai és a pénzügyi irányítás feletti totális kontrolt.

A kutatómunka feltételeinek reformjára nyitott az MTA vezetése és dolgozói, de ez csak az akadémiával együtt kialakított tervek alapján mehet végbe. Az ADF továbbra is garanciákat követel az alapellátás biztosítására, a dolgozók egzisztenciális biztonságának fenntartására.

Az MTA-t érintő kormányzati intézkedések ellen kedden 13 órakor élőlánccal terveznek tiltakozni a szimpatizánsok és az MTA dolgozói.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Egyre többen állnak ki az MTA mellett

Egyetemi tanszékek és tudományos egyesületek szolidaritási nyilatkozata mellett 566 művész, tanár, tudós írt alá egy nyílt levelet Palkovicsnak.

Folytatni kell a méregdrága hólapátolás miatti nyomozást

Folytatni kell a méregdrága hólapátolás miatti nyomozást

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Másfél évszázada írják, milyen meleg van – az elmúlt öt évben volt a három legforróbb július

Másfél évszázada írják, milyen meleg van – az elmúlt öt évben volt a három legforróbb július