szerző:
-g-
Tetszett a cikk?

Amikor a magyar kormány megígérte az európai konzervatívoknak és Manfred Webernek (CSU), az Európai Néppárt frakcióvezetőjének és „csúcsjelöltjének” (listavezetőjének), hogy befejezi a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert támadó propagandakampányát, akkor elsősorban az óriásplakátokról volt szó. De értelemszerűen és természetesen az egészről. Manfred Weber elutazott Budapestről, a Soros/Juncker-plakátok nagy részét leszedték, de a velük teljesen azonos hirdetés ott van a jobboldali internetes portálokon és újságokban, ott van a tévében; postaládákban szórólapokon itt-ott; számtalan rádióban felolvassák a szövegét.

Olvasók jelzéseiből tudhatjuk, hogy még néhány óriásplakát is látható, bár mostanára már csak vidéken. De maga a kampány változatlan erővel folytatódik, noha főleg a világhálón meg állami és magánrádiókban.

Gyermekesen egyszerű trükk: ilyesminek nyilván nem néz utána - gondololják - az Európai Bizottság vagy a német sajtó, a magyarországi jobboldal meg röhög a markába. Az állami költségvetés finanszírozza az akciót.

Külföldön azt mondja a kormány, teljesítette az európai konzervatívok és kereszténydemokraták óhaját, belföldön pedig megmutatja mindenkinek: azt csinál, amit akar.

És úgy hiszik, a felnőtteket megint átejtették. (Pechükre a nyugati sajtó mégis csak megnézte, mi a helyzet a kampánnyal. Nem minden diákcsíny sikerül.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!