szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jávor alig találta a szavakat a Hír Tv-s kérdés után.

A Fidesz, illetve a kormányoldali média szerint Soros György most épp a klímaváltozás elleni, mai nemzetközi tüntetéssorozattal akar beavatkozni az EP-választásokba, miután azt a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Avaaz szervezi.

Ennek megfelelő kérdést kapott Jávor Benedek párbeszédes EP-képviselő-jelölt a Hír Tv-től - miután már bő 20 perce beszéltek a sajtótájékoztatón a klímaváltozás elleni közös, uniós fellépésről: mit gondol arról, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja a mozgósítást végző Avaazt, illetve arról, hogy külföldi sajtóhírek szerint azért akarják megfogni a klímapolitikával a fiatalokat, hogy így szipkázzák el a szavazatokat a bevándorlásellenesektől.

Jávor Benedek hirtelen nem is tudta, mit mondjon, elsőre annyit kérdezett,

tényleg ezt a kérdést írták fel a szerkesztőségben?

Egész elképesztőnek nevezte a kérdést, azt mondta, "10 éve vagyok a szakmában, de azért még tudnak sokkolni." Majd hosszan beszélt arról, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás, még az EU sem annyira ambiciózus a probléma kezelésében, mint kellene. Jávor szerint a tüntetést nem az Avaaz szervezi, az csak egy petíciót indított az ügyben, a fiatalok meg azért vannak az utcán, hogy legyen jövőjük 20 év múlva. "Erre maga idejön, és arról dumál, hogy az Avaazt a Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozza."

Komolyan mondom, katasztrófa, siralmas, hogy itt tartunk, ezért megy körülöttünk tönkre a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és újságírók egyszerűen hülyét csinálnak a társadalomból.

De ennek szerinte vége, mert a fiatalok kimentek az utcára és kiharcolják, hogy "véget vessünk az eszement hülyítésnek, ami itt van. Tényleg elképesztően mérges lettem" – zárta a választ.

Jávor Benedek oldalán fent van a sajtótájékoztató, a 24. percben kérdez a Hír Tv riportere.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Jávor Benedek: Teljes félreértés, hogy Orbán bárminek is az élére áll

A Fidesz jelenlegi szinten tartását már sikernek élné meg a Párbeszéd EP-listavezetője, Jávor Benedek, aki a negyedik helyet kapta az MSZP–Párbeszéd közös listáján. Az előtte álló Szanyi Tibor szocialista EP-képviselőnek megcsinálja a helyet, kérdés, ő maga bejut-e. Listavezetői interjúsorozatunk első része.

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Hatpontos tervet jelentett be Varga Mihály az ügyintézés és a fizetés felgyorsításáért

Hatpontos tervet jelentett be Varga Mihály az ügyintézés és a fizetés felgyorsításáért