szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendszerváltás emlékének meghamisítása ellen tiltakoztak.

Miközben ingyenes Szabadságkoncertet tartottak a Hősök terén – ahol többek között az egykori besúgó Vikidál Gyulával ünneplik a rendszerváltás 30. évfordulóját -, ellenzéki tüntetők flashmobot tartottak, mint megfogalmazták, azért, hogy „ébren tartsuk az 1989/90-es rendszerváltás immár naponta meghamisított emlékét”.

A demonstráció szervezői - Donáth László, Eörsi László, Jánosi Katalin, Rainer M. János, Rajk László, Ungváry Rudolf, Vásárhelyi Mária – és a hozzájuk csatlakozók egy molinót emeltek fel, amely Nagy Imre és társai harminc évvel ezelőtti ravatalát ábrázolja. A 24.hu videója szerint nagyjából százan csatlakoztak az akcióhoz, amely békésen lezajlott néhány perc alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!