szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lakossági panaszokra hivatkozva akarnának szerződést bontani a szociális intézménnyel. A közelben zajlik egy óriásberuházás is.

A 11. kerületi Rimaszombati úton tizenhárom éve működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézménye, amely nappali és éjszakai ellátással, illetve utcai szolgáltatásokal segíti a hajléktalan embereket. A központ egész Budapestről fogadja a rászorulókat, hogy ott tudjanak tisztálkodni, enni, hajat vágatni, internetezni, illetve telefonálni. Az intézményben emellett lehetőségük van postacím létesítésére, csomagmegőrzésre, szociális ügyintézésre, és igénybe vehetnek jogsegélyszolgálatot is.

Az intézmény szociális jelentősége vitathatatlan, Újbuda fideszes önkormányzatának gazdasági bizottsága ennek ellenére szerdán egy rendkívüli ülésen döntött volna arról, hogy felbontja a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kötött bérleti szerződését. Az ülés előtt pár órával viszont egyelőre levették a napirendről a témát, írja a 24.hu.

A lap szerint az előterjesztés Hoffmann Tamás polgármester megbízásából készült, és ebben a következővel indokolják a változtatást:

Az Önkormányzat az ingatlan hasznosításán változtatni szeretne, hogy a közelben lévő építkezéseknek megfelelően ezen területrész is korszerűbbé és élhetőbbé váljon.

A hajléktalanellátótól pár száz méterre zajlik ugyanis a Budapest ONE Business Park óriásberuházás. A 65 ezer négyzetméteren épülő irodaparktól nem messze pedig az 55 ezer négyzetméteres Etele Plaza készül majd el.

Az előterjesztés szerint azért kell felmondani a szerződést, mert több lakossági panasz érkezett, hogy a hajléktalanellátó környezete szemetes - ezzel szemben az új építési területek tiszták és rendezettek.

A 24.hu úgy tudja, hogy az önkormányzat nem értesítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. A lap megkereste az önkormányzatot, amely nem árulta el, mikor tervezi újratárgyalni a kérdést, ahogy azt sem, hogy ha felbontják a szerződést, felajánlanak-e másik ingatlant a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!