szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tűzesetben elhunyt kislány a bátyjával ment fel a tetőre, és a rendőrség közlése szerint ők okozták a tüzet a fabódéban. Anyjuk azt mondta, csak fél órára hagyta magukra őket.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn este kigyulladt egy használaton kívüli fabódé a MOM Sport tetején, a tűzben pedig meghalt egy 8 éves kislány, bátyjának sikerült kimásznia. A rendőrség később azt közölte, a gyerekek okozták a tüzet.

Az anya korábban azt mondta, a gyerekeknél nem volt semmilyen gyújtóeszköz, a csütörtökön megjelent Blikkben úgy fogalmaz, a később a bódéban égett lány az épületben találhatta a gyufát.

„A fiam mindent elmondott, és én hiszek neki. Azt mesélte: miután fél órára ott hagytam őket a játszótéren, hogy elmenjek dolgozni, kitalálták a húgával, hogy elmennek egy ivókúthoz, majd felmennek a sportközpont tetejére. Állítólag a kislányom egy videót akart a telefonjával készíteni, ahogy ég egy faház. Az interneten ugyanis egy ideje csak ilyen filmeket néz, és nagyon kíváncsi volt, hogy a való életben hogyan néz ki egy ilyen. Zselyke bemászott, Dominik pedig a nyitott ablakban ült. A lányom talált egy doboz gyufát, egy szálat meggyújtott, a láng megégette a kezét, ettől nagyon megijedt és eldobta az égő gyufaszálat. Minden azonnal lángba borult, és mivel – ahogy a boncolás is megállapította – égési sokkot kapott, nem tudott mozdulni, teljesen lemerevedett. Szegénykémnek esélye sem volt a túlélésre.”

A lánynak hosszú ideje rémálmai voltak, arra riadt fel, hogy bent ég valahol. Az anya hozzátette, fél, hogy elveszik tőle gyermekeit, ugyanis egy korábbi tűzeset miatt védelem alatt állnak. Korábbi hírek arról szóltak, hogy a családi egykori háza Budakeszin leégett, az akkori nyomozás azzal zárult, hogy a tüzet feltehetően az otthon játszó gyerekek okozták, egészen pontosan a most 11 éves fiú, Dominik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a lovasíjászt, aki hasba lőtt egy nézőt egy bemutatón

Elítélték a lovasíjászt, aki hasba lőtt egy nézőt egy bemutatón

Bevezeti a korhatárszűrőt a YouTube, be kell jelentkezni a videózáshoz

Bevezeti a korhatárszűrőt a YouTube, be kell jelentkezni a videózáshoz

236 embert küldenek el a Budapest Airporttól

236 embert küldenek el a Budapest Airporttól