szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nőtől többen is akartak babakocsit venni a neten, de a pénz elküldése után egyikük sem kapta meg a terméket.

Az ország több pontján is tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az interneten babakocsit árult, a vételárat egy bankszámlára utaltatta, azonban a babakocsit a vevők részére nem küldte el – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök megállapították, hogy az elkövető legalább öt embert károsított meg hasonló módszerrel 2018 augusztusa és 2018 októbere között, a tamási rendőrök pedig rövid időn belül azonosítottak egy sárkeresztúri nőt, akit az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki. A nővel üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúját közölték a tamási rendőrök.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.

Az internetes csalások megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy ha valaki magánszemélytől kíván vásárolni, akkor kérjen bővebb tájékoztatást a termékről, az átvétel, a postázás, valamint a biztonságos fizetés lehetőségeiről, minden esetben kérjenek olyan képeket, amelyeket az eladó készített, kérjék el az eladó adatait, majd vegyék fel vele a kapcsolatot, és hívják fel telefonon is, vessék fel a személyes átvétel lehetőségét is, és idegeneknek soha ne utaljanak, vagy küldjenek előre pénzt, hanem használják az utánvétes postázást!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, hívja a 112-es segélyhívó számot!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Újabb 98 áldozata van a koronavírusnak

Újabb 98 áldozata van a koronavírusnak

OGYÉI-főigazgató: Itt nincs politika, szakmai munka folyik

OGYÉI-főigazgató: Itt nincs politika, szakmai munka folyik