szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bencsik János jobbikos képviselő a Magyar Telekom és a kormányzati együttműködés sorsáról kérdezte volna az innovációs minisztert, de Kövér László szerint az nem érint kormányzati feladatkört, ezért nem kell Palkovicsnak válaszolnia.

Megvette a kishal a nagyhalat, írtuk meg, azaz a NER-közeli 4iG megvette a T-Systemset, ezzel megkerülhetetlen szereplője lett a magyarországi informatikai területnek. A jobbikos Bencsik János írásbeli kérdést tett fel június 25-én Palkovics László innovációs miniszternek egy kapcsolódó pletyka ügyében, és, írja a 444, pont ma, a vétel bejelentésének napján utasította azt vissza Kövér László házelnök.

Bencsik a következőt kérdezte volna: "Valóban kormányközeli üzletember kezébe kerül a Magyar Telekom? A Magyar Telekom esetleges átvétele hogyan illeszkedik a korábban a Kormány és a cég között létrejött együttműködési megállapodásba?"

Kövér arra hivatkozik, a miniszternek azért nem kell válaszolnia, mert "az írásbeli kérdés kormányzati feladatkört nem érint". Ezt Cseresnyés Péter államtitkár írta meg Kövérnek, arra hivatkozva, "tekintettel arra, hogy a Magyar Telekom Nyrt-ben a magyar állam jelenleg nem bír tulajdonrésszel, ezért bármilyen, a Társaság tulajdonosi szerkezetének megváltozását eredményező ügyletben a felek üzleti döntésével kapcsolatban a Kormány feladattal és hatáskörrel nem bír".

A 444 megjegyzi, Cseresnyés azzal is érvelhetett volna, Mészáros magánvállalkozó, magánember, nincs köze a kormányhoz, de nem ezt mondta. Azt pedig mi tehetjük hozzá, hogy a cég és a kormány közötti együttműködési megállapodásról ettől függetlenül mondania kellett volna valamit a miniszternek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Budapest belvárosát is elérte az 5G-ellenes mozgalom

Budapest belvárosát is elérte az 5G-ellenes mozgalom

Felmászott egy ember a Szabadság hídra

Felmászott egy ember a Szabadság hídra