szerző:
Oroszi Babett
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az MVM 150 millió forintot adott az idei Fitbalance Arénára és a Nemzeti Futóversenyre, akkor viszont még nem lehetett tudni, hogy mindehhez mennyit tett hozzá az Antenna Hungária Zrt. - az állami cég viszont pénteken elküldte a hvg.hu-nak az adatokat.

Az Antenna Hungária 25-25 millió forinttal szponzorálta a Fitbalance Aréna és Fitbalance Kids rendezvényeket, valamint 10 millió forinttal a Nemzeti Futóverseny rendezvényt – közölte lapunkkal a cég, amely hozzátette azt is, hogy “a korábbi években az AH nem szerepelt a Fitbalance rendezvény támogatói között”.

Mindez pedig annyit jelent, hogy az MVM-es támogatásokkal együtt ez már 210 millió forintos közpénzes támogatást jelent a Rogán Cecília cégéhez köthető eseményeknek.

Az MVM korábban azt közölte, hogy „a megújult és kibővült Fitbalance Aréna ingyenes életmód fesztivál és tömegsport rendezvényt 2019-ben 80 millió forint + áfa összeggel szponzorálta, míg a Nemzeti Futóverseny szponzorálására 70 millió forint + áfa összeget fordít.”

Az MVM és az AH mellett a támogatók között van a Szerencsejáték Service Zrt. is, ezzel a céggel viszont egyelőre levelezésben vagyunk arról, hogy az általuk nyújtott bizonyos támogatások pontosan mikori eseményekre vonatkoznak, az idei vagy a korábbi eseményekről van-e szó. Válaszukat várjuk, amint megérkezik, közöljük.

Az, hogy a Fitbalance-rendezvények és a Nemzeti Futóverseny egyaránt Rogán Cecíliához köthető, idén derült ki, először a 24.hu számolt be arról, hogy a Fitbalance tulajdonosa Bara Csaba, de ő tavaly óta csak kisebbségi tulajdonos: az üzlet nagyobbik részét eladta Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös cégének, a Nakama&Partners Kft.-nek. Mindezt Bara később tagadta, és egy nyilatkozat formájában azt közölte, ő, mint magánszemély, soha nem volt tulajdonosa a Fitbalance eseményeknek.

“A rendezvényeken, mint főszervező vettem részt. Ennek értelmében tulajdonrészt sem adtam el a Nakama&Partners Kft-nek. Az állítás, mely szerint jelenleg is kisebbségi tulajdonos lennék a rendezvényt lebonyolító cégben, szintén valótlan és alaptalan” - tette hozzá.

A hvg.hu ezután utánanézett a védjegyeket kezelő Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala vonatkozó honlapján, ahonnan kiderült, Rogán Cecília, illetve a Nakama&Partners neve (a Miss World Hungary mellett) a következő szavak és kifejezések mellett szerepel: Fitbalance, Fitbalance Centrum, Fitbalance Kids, Fitbalance Gasztrofesztivál, Nemzeti Futóverseny Budapest.

©

A kapcsolatot erősíti továbbá, hogy Rogán Antal miniszter egyáltalán nem tagadta felesége szerepét ezekben az eseményekben, éppen ellenkezőleg. Rogán, miután megkérdeztük tőle, hogy az állami cégek támogatásának nincs-e köze ahhoz, hogy felesége vállalkozása is érintett ezekben az eseményekben, a következőket mondta: “Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott – nincs semmi különös.”

Egyben hozzátette: “Míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a problémájuk, hogy a gyerekeket neveli, és nem csinál semmit, most meg, hogy vállalkozik, és sikeres e téren, ez a probléma. Döntsék el. Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyorsan nő a fertőzöttek száma a környező országokban, Csehországban két rekord is megdőlt

Gyorsan nő a fertőzöttek száma a környező országokban, Csehországban két rekord is megdőlt

Tompa Andrea: A haza nem Vidnyánszkyé, a haza egy érzet, a csapvíz íze, egy régi illat

Tompa Andrea: A haza nem Vidnyánszkyé, a haza egy érzet, a csapvíz íze, egy régi illat

Szlovénia rálicitált Orbán intézkedéseire

Szlovénia rálicitált Orbán intézkedéseire