szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Györkös Péter szerint a becsületsértés határát súrolja a menekültválságról szóló ZDF-es dokumentumfilm.

A berlini magyar nagykövet szerint „a valóságtól idegen, és néhol már a becsületsértés határát súroló propaganda” Magyarországgal és személyesen Orbán Viktorral szemben a menekültválságról szóló új német dokumentumfilm.

Györkös Péter nyílt levelét az Index.hu ismertette, miután szerdán a ZDF német közszolgálati csatornán bemutatták A döntés órái: Angela Merkel és a menekültek című filmet. A doku a 2015-ös menekültválság magyarországi történéseit mutatja be, a Keleti pályaudvartól Merkel dolgozószobájáig.

Györkös szerint - akinek reklamálását először az Azonnali ismertette - a film azt a látszatot kelti, mintha a Keleti lett volna a migrációs válság kiindulópontja, pedig több, mint ezer kilométerre van az EU és a schengeni övezet külső határától.

A nagykövet tiltakozására reagált a ZDF is: ők biztosak benne, hogy az eseményeket úgy mutatták be a filmben, ahogy azok megtörténtek.

A filmről, benne Orbán Viktor szerepéről korábbi kritikánkban olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsit meghekkelte az IKEA termékeit egy magyar dizájner

Kicsit meghekkelte az IKEA termékeit egy magyar dizájner

Mint a sci-fikben: nézze meg, micsoda nagyítást tud a Canon 250 megapixeles szenzora

Mint a sci-fikben: nézze meg, micsoda nagyítást tud a Canon 250 megapixeles szenzora

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér