szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fábri István polgármester szerint a fideszes jelölt erőszakkal tört be az irodájába, Bánhidi Balázs szerint viszont egy szó sem igaz az agresszióból. Annyiban egyezik a két sztori, hogy a fideszesek plakátokat téptek szét a polgármester orra előtt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Erőszakkal rontott be a Polgármesteri Hivatalba Bánhidi Balázs fideszes polgármesterjelölt és Baczkó Márk képviselő-jelölt – állítja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

A titkársági szobán keresztülviharzottak, majd az ajtóval együtt félrelökték a polgármester titkárnőjét. Az irodában éppen munkamegbeszélés zajlott a polgármester és egy műszaki osztályon dolgozó kolléga között, amelyet megszakítva fenyegetőleg egy kis plakátot lebegtettek, majd széttépték azt és sietve távoztak – így a bejegyzés.

Bánhidi Balázs szintén a Facebook-oldalán reagált, azt írta, szó sem volt agresszióról, ők csak összeszedték a településen az összes, civilek által készített "országos kampányokba illő lejárató plakátokat, és személyesen bevitték Fábri István polgármesternek".

Békésen, nyugodtan, de a szemébe nézve akartuk széttépni és átadni neki a plakátokat, ahol bohócorral ábrázolták képviselőjelöltjeinket.

Bánhidi egy hangfelvételt is közzétett Facebook-oldalán, azt állítva, hogy ez a mai akció alatt készült. Azon hallatszik egy vita, már ott is szóba kerül, hogyan jutottak az irodába, gyaníthatóan a polgármester számonkéri őket, hogy a titkárnőjét félrelökve jutottak az irodába, amit ők visszautasítanak. Bánhidi úgy érzi, a polgármester "küldte rá a NAV-ot, az Indexet, meg a Népszavát", ezt is számonkérte. Az elmúlt napokban megjelent pár cikk arról, hogy a Bánhidihez köthető cégek nem voltak túl sikeresek, emiatt reklamált.

A választáson ketten indulnak a polgármesteri posztért, a jelenlegi, civil szervezet által támogatott Fábri István (képünkön) és a fideszes Bánhidi Balázs.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!