szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játszókert 398 millió forintból valósult meg, a beruházást majdnem teljes egészében a kormány finanszírozta.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Az Óriáscsúszdák a Reformátorok terén veszélyesek, nagyon vigyázzatok a gyerekekre. Minden 2. gyerek sírva esik ki – idéz a 24.hu egy bejegyzést a Budapest XVI. kerületi ügyekkel foglalkozó Facebook-csoportok egyikéből. Hasonlók sorjáznak a közösségi médiában: „nem csodálkozom, ha sírnak, mert ijesztő a sebessége, illetve a sötétsége”, „a lányom nyolc és fél éves, szétcsapta a térdét, fejét, a kislány, akivel voltunk, mind a két könyöke lila, minden gyerek sírva repült ki”, „a lányunk 10 percig zokogott a lépcső melletti csúszdán való lecsúszás után, mert az egyik kanyar megdobta őt és beverte a térdét, derekát megrántotta”, „a mi kislányunk is összetörte magát, pedig más játszótereken az ilyen csúszdákat évek óta használja minden probléma nélkül”. Konkrét sérülésekről is beszámolnak: "előttünk egy gyerek foga tört ki, a lányom lába akadt be a csúszdába, el is jöttünk sírva".

A csúszdaparkot - amely a Reformátorok tere második ütemének a része - két nappal az önkormányzati választás előtt adta át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kovács Péter polgármester, valamint Szatmáry Kristóf, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. Az MTI tudósítása szerint Kovács arról szólt, hogy a játszókert 398 millió forintból valósult meg, a beruházást majdnem teljes egészében a kormány finanszírozta. Gulyás szerint a játszókerttel kiegészült Reformátorok tere olyan központi hely lett a kerület életében, ahol a legifjabbaktól a legidősebbekig mindenki találhat magának szórakozást. Szatmáry Kristóf arról beszélt: a kerület vezetői 2006 óta napról napra váltják valóra álmukat, hogy a városrész Budapest legélhetőbb kerületévé váljon.

Frissítés: Az önkormányzat közlése szerint szombaton délután - egy nappal a megnyitás után - lezártak két új csúszdát a háromból a Reformátorok terén.

"A Reformátorok tere csúszdái közül kettőt további felülvizsgálatig lezártunk. A TÜV minősített csúszdákat a kivitelező és a TÜV minősítők ma újból ellenőrzik" - tudatta a XVI. kerületi önkormányzat.

Nemrégen Érden akadt gond a választási hajrában átadott játszótérrel. A szintén fideszes polgármester felavatta az ott félkész játszóteret, több gyerek munkagödörbe esett.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos: itt a teljesen új BMW M3 és M4

Hivatalos: itt a teljesen új BMW M3 és M4

Kockázatos, ezért nem moshatnak fogat a gyerekek a pécsi óvodákban

Kockázatos, ezért nem moshatnak fogat a gyerekek a pécsi óvodákban

Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett