szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Maróth Miklós is részt vesz a miniszterelnökkel a Türk Tanács ülésén.

Megírtuk korábban, hogy a magyar miniszterelnök a vasárnapi önkormányzati választások után Azerbajdzsánba utazott, hogy részt vegyen a Türk Tanács ülésén. Erről az azeri média fotóval együtt számolt be, amin Orbán Azerbajdzsán első miniszterelnök-helyettese, Yagub Eyyubov látható.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma most azt írja a Facebookon, hogy a magyar delegációt a Maróth Miklós, az MTA-ról leválasztott kutatóhálózatokat irányító testület vezetője is elkísérte. Az akadémiai dolgozók most magyarázatot várnak arra, hogy – írják –

miért parolázik a független és autonóm ELKH új vezetője a kurdok elleni népirtás elkövetésével vádolt Recep Tayyip Erdogannal.

A kedden közzétett Facebook-bejegyzéshez egy, a Haberturk oldalán megjelent cikket is mellékeltek. Az abban megjelent fotón Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter és a már említett Maróth Miklós is látható – Erdogan török elnök társaságában.

Maróth Miklós augusztusban adott interjút a hvg.hu munkatárásának, akkor azt mondta: senkitől sem kapott utasítást vagy javaslatot, hogyan alakítsa át a rendszert, ahogy meg sem kérdezték tőle, mielőtt kinevezték. Szerinte az ő szava dönt, az pedig, hogy az Irányító Testületből többen kapcsolatban állnak Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, szerinte nem befolyásol semmit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Maróth: "Olyan akadémikussal nem beszéltem, aki ne lenne híve a most zajló változásnak"

Az akadémiai kutatóhálózatot vezető Maróth Miklós számára megtisztelő, ha Orbán Viktor miniszterelnök a barátjának nevezi, de erős túlzásnak tartja ezt a jelzőt. Szerinte a kormányzati cél, hogy hatékonyabbá váljon a rendszer, nem tartja elképzelhetőnek, hogy a miniszterelnöknek az MTA függetlenségéből és a kormánykritikából lett volna elege.

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét