szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karácsony Gergely és Budapest új vezetése úgy véli, nem kell a vébé. Baji Balázs gátfutó rendezéspárti. „Mutassuk meg, hogy hányan szeretik az atlétikát, és fogjunk össze a jó ügyért.”

2018 végén dőlt el, hogy 2023-ban Budapesten lesz az atlétika-vb. Azóta belpolitikai átrendeződés (önkormányzati választás) volt Magyarországon, Karácsony Gergely lett Budapest főpolgármestere, közgyűlési többsége is van. És lefújnák az atlétikai vébét. Mondván, drága.

Gulyás Gergely miniszter erre azt mondta, „ha nem akarják, nem lesz se Liget-projekt, se kézilabda-Eb-döntő a vele járó csarnoképítéssel, se 2023-as atlétikai világbajnokság, csak tisztázza a városvezetés, mit akar, és akkor felmondják a nemzetközi szerződéseket”.

Baji Balázs ebben a közhangulatban posztolt egyet. A világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó közösségi oldalán azt írta, hogy amikor két éve Londonban dobogóra állt a vébén – ott lett harmadik – a világ legboldogabbja volt. Amikor jött a hír, Budapest rendezi a 2023-as vébét, új célt kapott a karrierje. „Nem lesz könnyű, 34 éves leszek a budapesti vb idején, de hazai közönség előtt miért ne futhatnám életem legjobbját? Miért ne lehetne éppen magyar szurkolók előtt egy felejthetetlen búcsú az atlétikától?”

Pluszt ad neki a hazai pálya, ahogy másoknak is, de aztán jött a hír, lehet, mégsem lesz vébé.

„Elbizonytalanított a jelenlegi helyzet és megijedtem attól, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság és vele együtt az atlétika jövője veszélybe kerül. Fontosnak érzem, hogy a végleges döntés előtt mindenki tudja, hogy mit jelent számunkra a hazai rendezésű világesemény, és azt is, hogy az atlétikának, ami Magyarország 5. legsikeresebb sportja, nincs egy igazi otthona, edzőközpontja, nemhogy nemzetközi eseményekre alkalmas létesítménye.

A vb szól erről és még többről. Szól rólunk, akiknek a hazai közönség mindennél többet jelent, és szól azokról a fiatalokról, akik a hazai rendezésű vb miatt kapnak kedvet a gátfutáshoz vagy más versenyszámhoz. Nem is beszélve a nézőkről, akik életre szóló élményt kapnak!

Nem tudom, most honnan fog jönni a segítség, de hiszem, hogy akinek volt a fentiekhez hasonló élménye, az megérti, hogy miről beszélek.”

Posztjában megosztotta a nem hivatalos eseményt is, amit ő hozott létre, és arra kér mindenkit, hogy:

Mondják egyesek, hogy az atlétika alig érdekel valakit. Hogy a mi sportágunk népszerűsége sehol nincs a többi sporthoz képest. Mutassuk meg, hogy hányan szeretik az atlétikát, és fogjunk össze a jó ügyért! Egy egyszerű klikkel támogasd te is a sportok királynője hazai jövőjét!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nem hiszem el, 20 éves vagyok!" – kisebb sokkot kapott a Rengeteg színésze, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét

"Nem hiszem el, 20 éves vagyok!" – kisebb sokkot kapott a Rengeteg színésze, mikor kiderült, hogy megnyerte az Ezüst Medvét

Őrizetbe került az olasz milliárdos húsmágnás, és az ügyvédje is

Őrizetbe került az olasz milliárdos húsmágnás, és az ügyvédje is

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5