szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A botrányba keveredett önkormányzati képviselő nem adja vissza a mandátumát.

Senkit nem ért meglepetésként, hogy leginkább a kokain- és korrupciógyanúba keveredett Lackner Csabáról szólt a kispesti önkormányzat csütörtöki alakuló ülése. Az önkormányzat üléstermében többen táblákkal tiltakoztak az időközben az MSZP-ből is kizárt képviselő ellen, aki végül hangos anyázás és fütyülés közben vette át megbízólevelét – tudósított az Index.

A lap szerint a tüntetők kokaincsászárnak nevezték, és azt kiabálták, hogy „add vissza, Csabi!” is, de - ahogy korábban már elmondta - Lackner a megbízólevelét és mandátumát sem adja vissza.

Az ülésen a kispesti önkormányzat havi 1 023 000 forintos havi illetményt plusz 153 500 ezer forintos költségtérítést állapított meg Gajda Péter polgármesternek. Megszavazták a három alpolgármestert is, ők − akárcsak az előző ciklusban – Vinczek György, Kertész Csaba és Varga Attila lettek, akik havi 800 500 forintért és 120 100 forintos költségtérítésért látják majd el feladatukat. Csökkentették a képviselők tiszteletdíját, a tanácsnoki és bizottsági elnökök díjai viszont nem változnak a következő ciklusban.

Gajda arra is válaszolt, miért fogadta Recep Tayyip Erdogan török elnök feleségét a Kispesti Szivárvány óvodában. Emine Erdoğan tízmillió forintot adományozott a budapesti intézménynek. Gajda szerint a programról csupán két nappal korábban értesültek az önkormányzatnál, de nem esett nehezére a találkozó, mert ez egy majdnem tízéves kapcsolat.

„Két éve indult a program, amely nem egy politikai program, hanem egy kulturális program, amelyben a gyerekek önkéntesen vesznek részt. Úgy gondoltam, hogy nem sértek meg senkit, hogy nem megyek el, a kispestiek érdekében mentem el és ezt vállalom” – mondta.

Az alakuló ülés után az újságírók szerették volna megkérdezni Lackner Csabát, hogy ő szerepel-e a Magyar Nemzet és a Hír TV leleplező felvételein, de egyetlen kérdésre sem válaszolt. Beszállt a Mercedesébe és elhajtott. A politikus korábban igazságtalannak nevezte kizárását a pártból, és azt mondta, őt is megilleti az ártatlanság vélelme.

A Lackner-botrány előzményeiről itt olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
76 kórházat és 400 osztálytermet árasztott el az Eloise ciklon Mozambikban

76 kórházat és 400 osztálytermet árasztott el az Eloise ciklon Mozambikban

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Ezeknél az autómárkáknál a legnagyobb az eltérés a márkaszerviz és a független szervizek díjai között

Összehangolt kibertámadás ért több magyar kormányzati portált

Összehangolt kibertámadás ért több magyar kormányzati portált