szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A két körzetben megismételt szekszárdi választás után posztolt egy velős mondást a fideszes polgármester kabinetvezetője, a Tolna Megyei Közgyűlés képviselője pedig rákontrázott.

"A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel!” Szóltam, most szóltam!"

 – posztolta a Facebookra a vasárnapi megismételt választás után Böröcz Máté, a szekszárdi fideszes polgármester kabinetvezetője – szúrta ki a Magyar Hang.

Tegnap Szekszárdon két körzetben meg kellett ismételni a választást, mert a Pécsi Ítélőtábla döntése szerint október 13-án az Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület jelöltjei többször megjelentek a szavazóhelyiségekben, ami ellentétes a választási eljárásról szóló törvénnyel.

Amennyiben a fideszeseknek sikerült volna fordítaniuk, úgy visszaszerezték volna a testületi többséget, amely októberben az ellenzékhez került. Ám a 2. számú választókörzetben az ellenzéki Csötönyi László 83 szavazattal nyert a fideszes Haag Éva előtt, a 8. sz. választókörzetet az ellenzéki Faragó Zsolt 76 szavazat különbséggel nyerte, így maradt az ellenzéki többség. A településen a kormánypárti színekben induló Ács Rezső nyerte el a polgármesteri tisztséget.

Böröczhöz hasonló szellemben és stílusban kommentelt a kabinetvezető posztja alá Kapitány Zsolt, a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes képviselője is. Ő azt írta:

 "Ha a szart kocsival viszik, rögtön trágyának hívatja magát!!! Pedig csak szar marad." 

A posztot Böröcz azóta törölte, de a témában a kabinetvezető Twitterén találtunk egy fotót:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavágott Brüsszel az AstraZenecának: a sarki hentesnél lehet valaki előnyben, itt nem

Visszavágott Brüsszel az AstraZenecának: a sarki hentesnél lehet valaki előnyben, itt nem

Részben felfüggesztették Madridban az oltásokat, mert nincs elég vakcina

Részben felfüggesztették Madridban az oltásokat, mert nincs elég vakcina

Marabu Féknyúz: Ki morgolódik az orosz vakcina miatt?

Marabu Féknyúz: Ki morgolódik az orosz vakcina miatt?