szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi 24 ezer eurót zsákmányolt egy háromfős társaságtól.

Egy 25 éves romániai férfi egy ismeretlen társával együtt idén áprilisban az éjszakai órákban az M5-ös autópályán Lajosmizse térségében egy spanyol honosságú autót használva rendőr láthatósági mellényt viselve megállítottak egy román gépkocsit.

A gyanúsított és társa az autó vezetőjét és két utasát gáz-riasztó fegyverrel leadott lövésekkel és bántalmazással, román és angol nyelven fenyegetve kényszerítették a gépkocsi átadására. A gyanúsított és ismeretlen társa az elrabolt autóval elhajtottak, majd később az autópályán hátrahagyták, de előtte 24 ezer euró értékben raboltak belőle. A rablás után a gyanúsított bűntársával együtt elmenekült Magyarországról.

A gyanúsított és társa a rablás előtt úgy közlekedett, hogy autójuk rendszámtábláit ragasztóanyaggal részben elfedték, majd a helyszínről menekülésük előtt a fedőanyagot eltávolították.

Az ügyészség a rablók elfogása érdekében európai elfogatóparancsot is kiadott, ami alapján a 25 éves gyanúsítottat 2019. október 18-án Romániában elfogták, majd átadták Magyarországnak. A rendőrség a férfit őrizetbe vette és 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A gyanúsított elfogásában és a letartóztatást megalapozó bizonyítékok beszerzésében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkáján kívül nagy szerepe volt a nemzetközi együttműködésnek, az Interpol és az Eurojust segítségének is.

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta a 25 éves román férfi letartóztatását.

Nyitóképünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!