szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Joao Janiero szerint technikailag képzettek a magyar labdarúgók, akárcsak egy portugál vagy egy spanyol focista.

Joao Janiero a magyar másodosztályban (NB II.) vitézkedő Szeged portugál labdarúgóedzője, pénteken pedig a Digi Sport Reggeli Start című műsorában volt vendég. A műsorban úgy fogalmazott, hogy:

úgy gondolom, a magyar labdarúgók technikai szempontból igencsak képzettek, hasonlóan egy portugál vagy egy spanyol játékoshoz. Magyarországon talán túlzottan kényelmes a labdarúgók helyzete, buborékban élnek, és túl kevés próbatételnek vannak kitéve. De az NB I. meglehetősen nagy minőséget képvisel. Az NB II.-ben én úgy látom, hogy nagyon jók egyénileg a játékosok, technikailag képzettek, de a játék színvonala önmagában talán nem annyira érdekes, és talán pragmatikusabb futballt kellene játszani.

A beszélgetés későbbi pontján azt mondta, hogy szerinte a Szeged csapatát a közönség repíti egyre magasabbra. Ha a játék képe nem is, a szegedi szurkolótábor NB I.-es szinttel bír. „Az az igazság, hogy gyakorlatilag a Szent Gellért Fórum a második legnagyobb lélekszámú közönséget vonzza, tehát gyakorlatilag a Ferencváros és a Fehérvár után voltaképp a harmadik a Szeged.”

(Kép: egy szegedi labdarúgó / Facebook)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!