szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milliókat kapna Bácskai János, de egyelőre nem kap.

3,3 millió forintot fizetett volna Ferencváros önkormányzata az októberi választáson megbuktatott fideszes expolgármesternek, Bácskai Jánosnak egy határozati javaslat nyomán. A pénz a ki nem vett szabadnapok után járna, ahogy a VIII. kerületben Sára Botondnak és helyetteseinek is.

A kerületi képviselő-testület üléséről a Mérce tudósított.

A javaslatot a jegyző azzal terjesztette be, hogy szerinte a képviselő-testületnek nincs jogi lehetősége megtagadni a kifizetést. A Momentum és a Párbeszéd képviselői azonban nem osztották ezt a véleményt, és amellett érveltek, hogy már a szabadságok kiadása sem volt szabályos.

Bácskai János az ülésen azt mondta, azért csak a szabadnapjai töredékét vette ki, mert

szeret dolgozni.

Baranyi Krisztina polgármester vizsgálatot kezdeményez a szabadságolások körülményeinek kivizsgálására. Felmerült az is, hogy Ferencváros csatlakozzon a törvénymódosítási indítványhoz, amit Csárdi Antal, Józsefváros országgyűlési képviselője jegyez, és amely megszüntetné a szabadságmegváltás intézményét.

A testület végül elutasította Bácskai kifizetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

Brüsszel tíz évvel meghosszabbítaná az európai roamingszabályt

Brüsszel tíz évvel meghosszabbítaná az európai roamingszabályt

Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó

Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó