szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kerületvezetők felhalmozzák a szabadságukat, hogy nagy összeghez jussanak, ezt a gyakorlatot szüntetnék meg.

Csárdi Antal országgyűlési képviselő törvényjavaslatot készül benyújtani az Országgyűlésben, hogy a fővárosi polgármesterek ne tudjanak élni a szabadságmegváltás korábban alkalmazott módjával, jelentette be Pikó András az LMP politikusával közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyről a Mérce közvetített.

Csárdi elmondta, tapasztalatuk szerint a ki nem adott szabadságokat a fideszes polgármesterek teljesen tudatosan felhalmozzák, így juthattak magas összegekhez, ha esetleg leváltják őket. Példaként Érd volt fideszes vezetőjét említette, aki összesen 7 millió forint összeghez szeretne hozzájutni ilyen módon.

„Tudatosan, előre megfontolt szándékkal, tervezetten nem veszik fel, így a juttatás például a 9. kerületi Bácskai János volt polgármester esetében meghaladja a 12 havi mediánbért is

- idézte a Mérce a képviselőt.

Csárdiék olyan módosítót javasolnak, amelynek értelmében a tisztviselőknek március, illetve június végéig be kell jelenteniük a szabadságokat, és ha év végéig nem használja ki a szabadnapokat és „minden munkavállalóhoz hasonlóan el fogja veszíteni azokat.”

Pikó kiemelte, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban megígérte, hogy ezekben az ügyekben együttműködő lesz a kormány.

A Blikk november 27-én írta meg, hogy milyen nagy pénzeket kapnak azok a leváltott polgármesterek, akik nem vették ki minden szabadságukat.

Két nappal később Pikó András polgármester javaslatára elnapolták a döntést arról, hogy kifizessék-e a többmilliós kompenzációt Sára Botond leváltott polgármesternek és alpolgármestereinek.

December 11-én a 8. kerületi önkormányzat honlapján nyilvánosságra is hozta azt a határozati javaslat, amely biztosítaná a korábbi fideszes kerületvezetőnek a  szabadságmegváltás lehetőségét, és erre a célra 4,471 millió forint átutalását szavaztatna meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől