szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén októberben, majdnem három év után lezárták a nyomozást a Pillangó utcai metróbaleset ügyében. Két embert gyanúsítanak, és a BKV megálmodta, hogy mivel lehetne elejét venni a hasonló baleseteknek.

Három évvel ezelőtt, december 5-én, hétfőn reggel volt a budapesti metró legsúlyosabb balesete a Pillangó utcánál. A földfelszíni megállóban álló szerelvénybe hátulról belefutott egy másik szerelvény, körülbelül 20 km/órával.

Tizenhatan sérültek meg, a rendőrség tömegszerencsétlenség miatt indított nyomozást. Az Index hétfői cikkében a BRFK információira hivatkozva azt írja, hogy a nyomozást október 10-én lezárták, két embert vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítanak.

A portál arról is beszámol, hogy a BKV több módszerrel is kísérletezett, hogy ne legyen több hasonló baleset, például levélfogó hálót szereltek fel a szakasz mellett, hogy a falevelek pályára hullását megakadályozzák. A sínek szárazon tartását továbbá fűtőszál beépítésével érné el a BKV, és dolgoznak az automata vezérlési rendszer (CBTC) módosításán is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Itthon

Árulkodó nyomokat találtak az egyik Pillangó utcai metrón

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) helyszíni szemléjének megállapításai szerint a hétfői metróbalesetben szerepet játszott a hátsó szerelvény megcsúszása, mert a balesetvizsgálók csúszásnyomokat találtak a vasúti pályán és az ütköző metró kerekein. A BKV a téli időjárást hibáztatja, és a korábbi információkkal szemben már csak nyolc könnyebb sérültről tud.