szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt jogerős szabadságvesztését töltő, a Fenyő-gyilkosság ügyében is megvádolt Portik védője azt mondta, nem tudja cáfolni az értesülést.

Megpróbált végezni magával börtöncellájában Portik Tamás – tudta meg a Blikk. A lap szerint két egymást követő napon is megkísérelte megölni magát: az első alkalommal az ereit próbálta felvágni, másodszor pedig az orvosi ellátáskor kapott varratokat tépte le a kezéről.

Az életét a fegyőrök ébersége mentette meg: amikor észrevették, hogy baj van, rátörték a zárkaajtót.

Az olajszőkítési botrányban érintett Energol Rt. egyik egykori irányítója a lap szerint kórházba került. Miután ellátták a sebeit, visszavitték a börtönbe, ahol egyszemélyes cellában helyezték el; a nap 24 órájában kamerákkal figyelik.

A Blikknek Portik ügyvédje, Bolyai János úgy nyilatkozott, nem tudja cáfolni az értesülést, ügyfele kérésére azonban nem szeretne többet mondani. A lap kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte, hogy a fogvatartottakkal kapcsolatban nem adhatnak információt.

Portik Tamás jelenleg két ügy, a Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt tölti jogerős szabadságvesztését, de az ügyészség vádat emelt ellene a Fenyő-gyilkosság miatt is. A vádhatóság szerint L. Csaba hajtót is meg akarta öletni Portik, ő azonban túlélte a támadást.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Meghalt a legidősebb brit

Meghalt a legidősebb brit

Van egy bogár, amit szinte lehetetlen agyonnyomni, pedig autóval is átmentek rajta – videó

Van egy bogár, amit szinte lehetetlen agyonnyomni, pedig autóval is átmentek rajta – videó