szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hódmezővásárhelyi képviselő nem először kritizálja pártját, most megint odamondott kicsit a Fidesznek. Orbán Viktort viszont megvédte.

Lassan hagyománynak számít, hogy Lázár János lapinterjúban kritizálja saját pártját, erről a szokásáról pedig most sem tett le. A Promenáddal zajlott beszélgetésének egyik legerősebb mondata az, melyben Lázár arról beszél, hogy a Fidesz szerinte nem a valósággal foglalkozik.

Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez. Amennyiben viszont nem fordulunk vissza az emberek hétköznapi problémái felé, akkor nagyon kockázatos két és fél éves választási felkészülés áll előttünk. Izgalmas időszak lesz, a verseny nyitott, ami egyébként azt is bizonyítja: a magyar demokrácia él és virul.

– hangoztatta az interjúban a volt miniszter.

Lázár János kitért arra is, hogy az önkormányzati választásokon a választók megvonták a bizalmukat a Fidesztől, mert "látványos a különbség a 2018 áprilisi kétharmados felhatalmazáshoz" képest. Úgy folytatta: "a választókerületemben is csökkent a Fideszre szavazók száma, míg a nem ránk szavazóké stagnál, tehát nem egyre többen szavaznak ellenünk, hanem elveszítettük bizonyos választói csoportok bizalmát".

©

A jelenleg országgyűlési képviselő Lázár egy másik mondatában ugyancsak odaszúrt kicsit a Fidesznek: "az elmúlt harminc évben azért volt sikeres a nemzeti oldal Magyarországon, mert mindig, amikor kormányzati lehetőséget kapott a valós problémákkal foglalkozott, az emberek hétköznapi kihívásaira adott választ".

Lázár az ellenzéknek is üzent, szerinte a győztes balliberális vezetőktől nem látni mást, mint a Fidesz gyalázását, képtelenek egyszerű és világos válaszokat adni, nincs víziójuk az ország sorsáról. A képviselő úgy látja: a Fidesznek érdemi válaszokat adjon minden társadalmi csoport problémájára, a fiataloktól kezdve a nyugdíjasokig.

Lázár beszélt arról is, hogy "Magyarország versenyképességéhez elengedhetetlenül szükséges a világszínvonalú egészségügyi ellátás megteremtése, fel kell építeni a világ egyik legjobb oktatási rendszerét, és az ember, valamint a természet harmóniáját helyreállítva egy új nemzeti vidékpolitikára van szükség, ami nemcsak zöld fordulatot jelent, hanem jelentősen növeli a falvakban és kisvárosokban élők életminőségét".

A fideszes politikus Orbán Viktor kormányfővel szemben már nem volt ennyire kritikus, mint mondta, a miniszterelnöknek nincs szüksége az ő tanácsaira, mert az egész Fideszben Orbánnak a legerősebb a valóságérzékelése. "Ezzel együtt százszázalékos biztonsággal állíthatom, azt a Fidesz-szavazó nyugdíjas polgártársamat, aki Mezőhegyesen, Csanádalbertin, Makón vagy Vásárhelyen 85-100 ezer forintból él, nem érdeklik a magyar gazdaság kedvező makroadatai" – szúrt oda megint Lázár, aki azt mondta, mivel az ő problémáira nem adnak konkrét választ, mindez lehetőséget teremt a politikai ellenfél számára, ráadásul egy gyűlöletkampányt mindig könnyebb szervezni, mint rezsit csökkenteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Az útkereső Fidesz és a letolt gatyával álló politikusok után mi jön?

Eddig nem látott politikai durvaságot hozott 2019, de Lázár János szerint az elmúlt harminc év legdurvább, legvadabb és legfontosabb választási kampánya 2022-ben jön. Jövőre erre a kampányra és a választásra fognak készülni a pártok, és eldől az is, képes-e megújulni a Fidesz és Orbán Viktor, valamint arra is választ kaphatunk, ki az ellenzék vezető ereje.

A kocsiból szemetelőket kezdi figyelni egy intelligens kamerarendszer Angliában

A kocsiból szemetelőket kezdi figyelni egy intelligens kamerarendszer Angliában

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért