szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eladó helyett a vevő magyarázkodik, hogy miért kapott rossz terméket.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója magyarázkodott egy sort az ATV-ben, miért rosszak a felújított orosz metrókocsik. Szerinte azért rozsdásodott el az elsőként felújított hat kocsi, mert

időzavarba került az orosz gyár, ezért túlságosan hamar szállította le a szerelvényeket.

Arról is beszélt, hogy a BKV már 2017-ben jelezte, hogy a metrókocsik felületkezelése nem megfelelő, ezért a sorozatgyártást már nem így kezdték meg az oroszok, „de mivel kevés idő állt a rendelkezésükre, a prototípusok javítását nem végezték el, csak azután, hogy a szerelvények forgalomba álltak, és a BKV szakemberei észrevették a hibát”.

De mindenkit megnyugtatott: nem volt több garanciális hiba, mint amennyi más vasúti járműszerelvények beszerzésénél szokott lenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!