szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Leginkább arra kíváncsi, hogy hogyan jutottak a Vár közelében lakáshoz általa baloldali kötődésűeknek tartott személyek.

Bayer Zsolt ma reggel nyílt levelet írt az I. kerületi polgármesternek, V. Naszályi Mártának, amelyben sorra veszi, hogy kiknek az ügyében fordult közérdekű adatigényléssel a budavári önkormányzathoz. Bayer azt szeretné tudni, hogy hogyan jutott a Vár közelében lakáshoz Vámos Ágnes, az önkormányzat tanácsadója, Bakró-Nagy Ferenc, az Index munkatársa, Tamási Miklós, a Fortepan alapítója és Diósdi László, újságíró, akit a "vár öreg komcsijának" nevez, illetve hogyan jutott saját ingatlanhoz Baráth Etele, egykori szocialista képviselő.

Azt a 24.hu írta meg, hogy Bayer Zsolt jelenleg 32 ezer forintért bérel lakást a várban, és annak ellenére is maradni fog az ingatlanban, ha jövőre megemelik a várbeli lakások bérleti díját. Bayer a nyílt levele végén hangsúlyozta egyébként, hogy ez a lista egyelőre csak a kezdet, a közérdekű adatok kiadása után újabb névsorral fog jelentkezni.

A hvg.hu néhány hónappal ezelőtt térképen ábrázolta, kik azok, akik a kerület előző vezetésétől kaptak kedvező áron, jó helyen található lakásokat. Néhány napja pedig arról írtunk, hogy maga az előző polgármester, Nagy Gábor Tamás is kért és kapott önkormányzati bérlakást. A fideszes politikus ezt azzal indokolta, hogy szüksége van egy nyugodt otthonra.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!