szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A március 15-e utáni héten kezdik postázni az íveket.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárral beszélgetett a Magyar Hírlap, többek közt határvédelemről, a Fidesz és az Európai Néppárt ügyéről, az új nemzeti konzultációról és a hozzánk is begyűrűzött koronavírusról.

Kovács a konzultációról szólva azt mondta, ez az eszköz bevált, mert "egyedülálló ez a közvetlen kapcsolat a társadalom és a kormányzat között, az eddigi visszajelzések alapján pedig az emberek értékelik a lehetőséget". Szerinte volt olyan, hogy több mint kétmillióan válaszoltak. Az államtitkár ezután hozzátette,

a március 15-e utáni héten kezdődhet az ívek postázása, és remélik, hogy a koronavírussal kapcsolatos kihívások nem fognak „bekavarni”.

Az államtitkár azt is mondta, hogy kormányzati szóvivőként pártügyekben nem nyilvánulna meg, de az Európai Néppárt és a Fidesz ügyéről annyit elmondhat, hogy "nem nálunk pattog a labda". "A Fidesz elvei változatlanok, miközben az EPP folyamatosan balra sodródik" – mondta Kovács Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A minisztérium ellenőrizte és rendben találta a csokimikulásokat

A minisztérium ellenőrizte és rendben találta a csokimikulásokat

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért